22. CEST IS D’BEST

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Cest is d’Best je najstariji je i najveći ulični festival u Hrvatskoj koji njeguje zagrebački identitet,oživljava trgove i ulice te širi optimizam,zabavu i smijeh među posjetiteljima. Festival je pokrenut 1997. godine, a njegovi osnivači su Kraljevi ulice,glazbenici Miran Hadži Veljković i Zlatko Petrović Pajo koji su svojim uličnim nastupima ostavili trag na kulturu Zagreba. Festival će svoje 22. izdanje održati od 30. svibnja do 3. lipnja na sedam lokacija u Zagrebu:Trgu bana Jelačića,Zrinjevcu, Strossmayerovom šetalištu, Tkalčićevoj i Bogovićevoj ulici, Cvjetnom trgu te Europskom trgu.

Cest is d’Best obuhvaća glazbu,ulični teatar,ples,cirkus, likovni,sportski i dječji program. Sudjelovat će oko 700 izvođača iz 20-tak zemalja: Italije, Australije, Argentine, Belgije, Slovenije, Brazila, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva, Mađarske, Francuske, Finske, Kosova, SAD-a, Makedonije, Crne Gore, Španjolske, Venezuele i Japana. Ove godine će po prvi puta sudjelovati i Južna Koreja. Festival će imati program na 6 pozornica u trajanju od oko 700 sati. U večernjim satima će se na otvorenim pozornicama održavati koncerti. Posjetitelji festivala će uz tradicionalne nastupe poput utrke smetlara na kolicima i utrka pasa i njihovih vlasnika na Europskom trgu i Zrinjevcu moći kušati besplatnu tursku,indijsku,indonezijsku,kinesku,meksičku i naravno domaću kuhinju.
Cest is d’Best je multimedijalni i međunarodni festival koji je postao velika turistička atrakcija. Osim toga, briše granice i razlike među generacijama te ih zbližava kroz različite kulturne afinitete jer baš svi ljudi željni dobre volje i smijeha mogu sudjelovati u cjelodnevnom bogatom programu.

Anja Štrbac

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.