NIJE NI EKRAN ŠTO JE NEKAD BIO

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Izvor: digitalno.hr

S obzirom na to da je dosegnuta veličina koja jedva i stane u džep, ekrani pametnih telefona započinju novu borbu. Čini se da je završilo nadmetanje u dužini dijagonale, i započinje borba između onih koji nude jedan ili dva ekrana.

 

Dva za cijenu jednog. Dvije su glave pametnije. Jedan je dobar, ali dva su još bolja!

 

ZTE, jedan od najvećih kineskih (a time i svjetskih) proizvođača mobitela,  predstavio je jedan od prvih sklopivih smartphonea pod nazivom Axon M. Radi se o uređaju s dva IPS LCD ekrana veličine po 5,2 inča. Pokreće ga Snapdragon 821 procesor, uz 4GB RAM-a i 64 GB ugrađene memorije koja može biti naknadno proširena pomoću memorijske kartice za do dodatnih 256 GB. Tu je Sonyjeva kamera od 20MP, brzo punjiva baterija od 3180 mAh dok softversku stranu uređaja čini Android Nougat 7.1.2. Ekrani su od oštećenja zaštićeni pomoću Gorilla Glass 5.  Uz ove se vrhunske karakteristike rijetko navodi njegova masa od 230 grama.

 

Dakle, na poleđini se nalazi identični ekran koji se može rasklopiti poput knjige i kreirati ekran dimenzija omanjeg tableta. Dakako, iskustvo ipak nije isto jer između dva ekrana stoji okvir na koji će se trebati naviknuti. Trebat će se naviknuti i da su tipke za pojačavanje odnosno stišavanje te power button smješteni s lijeve strane. Korisniku su na raspolaganju četiri načina rada ekrana.

 

Dual Mode koji dijeli ekran i gdje svaka aplikacija koristi zaseban 1920 x 1080p ekran odnosno da na jednom ekranu gledate jedno, a na drugom drugo; primjerice dok gledate video na drugom ekranu možete pratiti tweetove. Mirror Mode  duplicira isti sadržaj na oba ekrana, te se mobitel može „postaviti kao šator“ kako bi vi i osoba koja sjedi preko puta vas vidjela isto. Extended Mode spaja dva ekrana u jedan; te Traditional Mode  gasi poleđinski ekran za normalno smartphone iskustvo.

 

Izvor: theverge.com

 

Potvrđeno je da će „top 100“ aplikacija za Android raditi na ovakvoj vrsti ekrana koristeći mogućnosti Android split-screena.

 

 

Bacite pogled ili dva na ZTE Axon M:

 

Izvor: youtube.com

 

ZTE Axon M je za sada u ponudi samo u SAD-u i to za 725 dolara, no u budućnosti se očekuje i u Europi te u Kini i Japanu.

 

U ovu se borbu priključio i južnokorejski gigant Samsung. Samsung se ovdje više usredotočuje na gejming i zapravo je u pitanju Nintendo 3DS u obliku Android telefona s obzirom na to da se  najočiglednijim čini rješenje implementiranje gejming kontrola na drugi ekran. A spominje se i korištenje olovke.

 

 

Lara Lovrek

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.