Drama oko problema u demografiji „Želim predsjednici uspješan posjet u Italiji i razgovarat ćemo kad se vrati“ poručio je Plenković

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

“Smirit ćemo loptu, malo se to izdramatiziralo“ komentirao je premijer Andrej Plenković situaciju i konflikt između predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i Vlade Republike Hrvatske.

Premijer je rekao kako su imali toliko sastanaka u Vladi da je tek sad shvatio koliko je ta situacija burna.

Izvor: N1
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

„Takav pristup nije ozbiljan, zato što ta sjednica nije dogovorena s predsjednikom Vlade, poslan je dopis bez ikakvih materijala kako bi trebala izgledati ta sjednica“ rekao je oko podneva predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković i tako odgovorio predsjednici Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović na njezinu optužbu kako se on samo dodvorava premijeru.

Rekao je Jandroković kako se tako ne saziva ni sjednica vatrogasnog društva u nekom selu, a da je danas ujutro govorio o svom viđenju situacije kad je bio u pitanju prijedlog za održavanje zajedničke sjednice Vlade.

„Ono što je rečeno u zadnjem dijelu izjave neslužbenog izvora jest beskrupulozna i besprizorna laž“ rekao je Jandroković.

U priopćenju Ureda predsjednice piše kako je predsjednica  razgovarala s premijerom i predsjednikom Hrvatskog sabora o temi demografije i blokiranih, a da je od njih dvojice dobila odgovor da je ta tema sada ‘in’, ali da će brzo izaći iz mode.

Jandroković je rekao kako je to jako ružno što govore o njemu u Uredu predsjednice te kako to neće dozvoliti. Također je naglasio kako je ispod razine da se o njemu priča kako se dodvorava premijeru.

Podsjetimo, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović jučer je objavila na svojoj Facebook stranici kako joj je žao što premijer Plenković nije prihvatio njenu ispruženu ruku za suradnju te kako nije prepoznao ozbiljnost situacije u državi. „Pozivam Vladu i oporbu da iznađemo snage i mudrosti, ostavimo po strani osobne taštine i postignemo nacionalni dogovor o opstanku hrvatske države i nacije” poručila je Grabar Kitarović.

Elena Topolovcan

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.