3 predstave koje morate pogledati do kraja ove godine

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kazalište je uvijek dobra ideja za sve one koji se vole opustiti uz dobru glumačku postavu i zanimljive događaje i situacije koje nam oni svojim talentom dočaravaju i mame osmjehe na lice. Upravo zbog toga, izabrali smo tri predstave koje vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima, a koje je moguće pogledati do početka siječnja tj. do kraja 2016. godine.

Nije bila Peta, bila je Deveta

foto: www.telegram.hr

foto: www.telegram.hr

Kazalište Komedija sa sigurnošću je još jednom pokazalo da se ne smatra uzalud jednim od najcjenjenijih kulturnih ustanova u Zagrebu pa i šire. Srž predstave Nije bila Peta, bila je Deveta čine ljubavni trokut i zločin začinjeni s puno humora. Mila Elegović, Igor Mešin i Zlatko Ožbolt dio su ljubavne zavrzlame povezane s crnim humorom, groteskom i mnogim paradoksalnim situacijama. Eva je prekrasna žena za kojom uzdiše svaki muškarac pored kojeg prođe pa tako i prevoditelj Bruno kojem je nakon Evine pojave u život unijet veliki nemir. Za izvorni tekst zaslužan je suvremeni talijanski dramatičar rumunjskog porijekla Aldo Nicolaj, a za režiju ove uspješne komedije u Hrvatskoj se pobrinuo Damir Mađarić.

Taksimetar

foto: www.ziher.hr

foto: www.ziher.hr

Glumci Zijad Gračić i Robert Budak imaju glavne uloge u predstavi Taksimetar čiji je domaćin kazalište Exit. Kako žive taksisti, na koji način doživljavaju svijet oko sebe vozeći svakidašnje rute i kakve ljude upoznaju tijekom svoje smjene pitanja su kojima se ova predstava bavi. Tajanstvena dama, konceptualni umjetnik, nekadašnji panker, usamljeni profesor i neiskusni svećenik samo su neka od zanimanja s kojima će se suočiti taksist na temelju čega su prikazani suvremeni problemi i prepreke prisutni u našem životu. Redateljska palica pripada Matku Ragužu, a tekst potpisuje Goran Vojnović.

 

Spektakluk

foto: www.poskok.info

foto: www.poskok.info

Već uhodani dvojac Rene Bitorajac i Tarik Filipović zabavit će vas prikazivajući određene aspekte života koji su se drastično mijenjali tijekom posljednjih 20 godina. Satiričko kazalište Kerempuh poznato je po urnebesnim i odlično osmišljenim projektima kao što je bio i Magic Act Show. Autorski tim i ansambl Spektakluka pobrinuli su se da ništa što se tiče budućnosti, ali i prošlosti i sadašnjosti ne ostane nerazjašnjeno, pa su tako glavni likovi između ostalog zaokupljeni pitanjima poput: ”Kamo su nestale društvene igre kao što su gumi gumi i pikulanje?”, ”Zašto se toliko brakova raspada?”, ”Može li se za život reći da je reality show?” te ”Što zapravo znači imati 90 godina?”

 

Vlatka Vidić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.