3 SUPER ,,PAMETNA UREĐAJA“ ZA KUHINJU!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Iako je tehnologija poprilično zastupljena u kuhanju – od pećnica, mikrovalnih, blendera i miksera u gotovo svakoj kuhinji – najnovija tehnologija to pomiče na izrazito viši nivo. U nastavku slijedi nekoliko tehnoloških gadgeta koji će olakšati kuhanje.

 

 1. ,,Sous vide“ kuhanje 

  Izvor: anovaculinary.com

   

   

  Ovo je uređaj koji se koristi za precizno kuhanje. Sam naziv je francuski i znači ,,pod vakuumom“.

  Inače je rasprostranjen po restoranima jer omogućava kuhanje pod preciznom temperaturom te tako meso, riba, jaja i ostale namirnice ostaju sočne i neisušene pod prevelikom temperaturom.

  Uređaj se može kontrolirati preko aplikacije te odrediti koju vrstu namirnica želite pripremati kako bi se postigla idealna temperatura. Prije kuhanja se namirnica stavi u plastičnu vrećicu, može biti i već vakumirana namirnica, uređaj se postavi u posudu te odrede postavke za kuhanje (temperatura, vrijeme i vrsta namirnice). Zahvaljujući strujanju vode pod precizno određenom temperaturom, kuhanje je još brže, lakše, a jelo ukusnije.

  Cijena mu je 149 dolara.

 

 1. ,,Crock-Pot Smart Slow Cooker“

Izvor: crock-pot.com

Slow cooker je naprava koja se već godinama nalazi u većini američkih kuća, no kod nas još uvijek nije naišla na toliko plodno tlo te se svi i dalje držimo klasičnih štednjaka. Ono što je prednost ovog uređaja je to što kuha dok vas nema, jednostavno se podešava preko bežične internetske veze odnosno WiFi veze.

Prvi korak je pripremiti sve namirnice za jelo u loncu, zatim upalite aplikaciju, odredite temperaturu i vrijeme kuhanja, a slow cooker onda započinje s kuhanjem izabranog jela! Priprema traje od 4 do 8 sati, ovisno o postavkama koje odaberete.

Odličan je za gulaše, juhe, mesne štruce i variva. Na aplikaciji se može pronaći i pregršt recepata koji se lako kuhaju u ovom pametnom uređaju!

Cijena ovog uređaja je također $149 dolara.

 

 1. ,,PancakeBot“

Za najveće obožavatelje palačinki! Uz pomoć prvog 3D printera za hranu, mogu se napraviti specifične palačinke – bilo da se radi o omiljenom liku iz crtića, životinji, ili čak slici i fotografiji. Sve što trebate napraviti je uliti smjesu za palačinke u bocu koja je predviđena za to, uključiti uređaj, podesiti temperaturu i izabrati kakvu palačinku želite.

Cijena mu je oko 350 dolara.

 

Izvor: youtube.com

 

Josipa Salopek

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.