3 za 5!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Došlo je ono vrijeme koje studentima nikada ne izmami osmijeh na lice – vrijeme kolokvija, ali s njim i vrijeme zimskih prehlada! Svaki student u ovom razdoblju želi postići najbolje rezultate, a da pritom zadrži svoje zdravlje. U sezoni učenja koja nakratko završava, a započinje ponovno nakon blagdana, posebno treba paziti na prehranu, kako bi moždane vijuge radile na najjače. Upravo zbog tog razloga ne smije se izbjegavati najvažniji obrok u danu – doručak. Iako se studenti često žale da u jutarnjim satima nemaju mnogo vremena za gubljenje na jelo, donosimo Vam tri brza doručka koja će potaknuti i najzaposlenijeg studenta da svoje tijelo u jutarnjim satima ispuni vitaminima.

 

1. ZELENI NAPITAK:
Povrće i voće nisu često na studentskim tanjurima u jutarnjim satima. Svi češće odabiru pekarske proizvode za koje smatraju da ih duže drže sitima i zadovoljnima. No, pekara nikad nije bila izvor vitamina koji su tijelu u jutarnjim satima prijeko potrebni. Zeleni napitak od povrća i voća, gotov za nekoliko minuta, ubrzo će zamijeniti sve nezdrave varijante doručka koje ste do sada konzumirali.
Za ovaj čašu zelenog zdravlja potrebni su Vam:

Izvor: Autorica

Izvor: Autorica

– šaka svježeg špinata
– pola banane
– pola jabuke
– sok od limuna
– nekoliko badema
– chia sjemenke
– voda

Sve sastojke potrebno je isjeckati, ubaciti u blender i smiksati. Vaš napitak gotov je za nekoliko trenutaka, a držat će Vas sitima i zdravima cijelo jutro koliko god ono bilo naporno i teško, ispunjeno učenjem onih nezamislivih podataka koji će se sigurno pojaviti u kolokviju.

 

2. ZDRAVI SENDVIČ

 

Izvor: Autorica

Izvor: Autorica

Nisu sve osobe ljubitelji voćnih napitaka, pa zato i pribjegavaju još bržoj varijanti doručka – sendviču. No, nije svaki sendvič i zdrav sendvič. Često se u njima nađu nepotrebni sastojci koji rijetko kome mogu koristiti. Kako Vas sendvič ne bi uspavao od količine masti i ugljikohidrata koje sadrži, isprobajte zdravu verziju koja će nakon kratkog vremena postati omiljena. Potrebni su Vam:
– kruh sa sjemenkama
– zrnati/posni/svježi sir
– salama od pilećih prsa
– salatni krastavac

Sve što za ovaj sendvič trebate napraviti jest složiti navedene sastojke na kruh sa sjemenkama i to je to! Vaša zdrava verzija sendviča je gotova, a dan može započeti. Ovaj doručak također će Vas držati sitima duže vrijeme, a vaše tijelo neće biti umorno i zasićeno brojnim nepotrebnim kalorijama.

 

3. VESELA KAŠA

Izvor: Autorica

Izvor: Autorica

Veliki dio populacije svoj dan voli započeti popularnim pahuljicama. Ovaj zdravi doručak često se može pretvoriti u nezdravi ako se odlučite za čokoladne, voćne ili brojne druge gotove mješavine pahuljica koje u sebi zadrže pretjerane količine šećera kako bi Vam dale energije u jutarnjim satima. Ono što se nameće kao sretniji odabir su zobene pahuljice u koje sami dodajete sve što baš to jutro želite jesti. Za ovaj topli doručak potrebni su:
– zobene pahuljice bez dodataka
– mlijeko
– jabuka
– cimet
– bademi
– suho voće po želji
– med
– sjemenke po želji (lan, chia…)

Svoje zobene pahuljice kuhajte u mlijeku dok se ne pretvore u gustu kašu. Kada je kaša gotova prebacite ju u zdjelicu u koju ste prethodno izribali jabuku. Sve dobro izmiješajte. U smjesu zatim dodajte malo cimeta, sjeckane bademe, suho voće i sjemenke. Ponovno izmiješajte. Svi sladokusci u ovu zobenu kašu mogu dodati i žličicu meda. I to je to, vaša zdrava zobena kaša je gotova. Ovaj doručak, osim što će Vas dugo držati sitima, prava je bomba zdravlja uz koju se sigurno nećete razboljeti.
Svoje zdrave doručke zalijte šalicom čaja i spremni ste za sve što Vam dan/kolokviji/posao donose!
JOSIPA VRANKULJ

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.