3 zagrebačka parka koji oduševljavaju svojom ljepotom i ugođajem

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Maksimir

5 jezera, šumski puteljci i svjež zrak čine ovaj park jednim od najljepših u Zagrebu, ali odnedavno i u Europi. Maksimir se nalazi u neposrednoj blizini istoimenog nogometnog stadiona. Mnoštvo staza, cvrkut ptica i zelenilo koje njime vlada postiže kod posjetitelja osjećaj smirenosti i opuštenosti. Oni koji imaju želju prošetati i upiti zrake sunca mogu uživati prolazeći dugim stazMaksimirama kroz šumu. Rekreativci će se zadovoljiti ugodnim razgibavanjem i joggingom uz obale jezera. Za najmlađe su tu Zoološki vrt i dječji parkovi. Ako ste jedni od onih kojima najveći gušt predstavlja ispijanje kave s najboljom prijateljicom, tu su i kafići te štandovi sa sladoledima. Maksimir je stvoren za bijeg od užurbane svakodnevice.

Botanički vrtBotanički vrt

U samom centru Zagreba smjestio se park prepun cvijeća, prirodnih divota i očaravajućeg izgleda. Botanički vrt najbolje je posjetiti u kasno proljeće kada bogatstvo boja i različitosti biljaka ispunjavaju ovu zelenu površinu. Vizualnom izgledu Vrta uvelike pridonosi i novo obnovljena fontana koja mami poglede svakog prolaznika. Osim nje, tu su i Vrtni paviljon te staklenici prema kojima rijetko tko ostaje ravnodušan. Velika prednost parka je njegova lokacija u srcu Zagreba, pa je tako omiljena destinacija svih koji na trenutak žele pobjeći od posla, učenja i obaveza. Botanički vrt je prava mala oaza mira.

RibnjakRibnjak

Ribnjak mnogi smatraju najljepšim gradskim parkom. Okružuju ga zidine zagrebačke Katedrale. Građane privlači svojom jednostavnošću. Idealno je mjesto za prošetati kućne ljubimce, prepustiti se prirodi, čitati najdraže štivo, opustiti se i na trenutak maknuti od stresa i problema. Preko dana zadivljuje svojim izgledom i mirnoćom, a tijekom kasnovečernjih sati ovdje se okupljaju mladi kako bi se prije izlaska ”zagrijali” uz par pića, pjesmu i društvo. Bez obzira na vrijeme u kojem posjetite Ribnjak, bilo da je riječ o danu ili noći, sigurno je da će u vama pobuditi pozitivan osjećaj i optimizam.

Autorica: Vlatka Vidić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.