396 studenata trčalo za one koji ne mogu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Hrvatski studenti ponovno su pokazali svoju humanitarnu stranu. Na ovogodišnjem izdanju utrke Wings For Life World Run sudjelovali su studenti svih fakulteta i sveučilišnih odjela Sveučilišta u Rijeci- njih čak 396!

 

Studenti su se okupili pod vodstvom Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, točnije Leopolda Mandića i Maje Krištafor. Oni su i lani organizirali odlazak 100 studenata Pomorskog fakulteta i Odjela za biotehnologiju na utrku Wings for life. Prošle godine su sa studentima trčali i dekan i prodekani Pomorskog fakulteta. Organizatori utrke iznimno su zadovoljni ovogodišnjim izdanjem i odazivom studenata.

 

Presretna sam i prezadovoljna ovolikim odazivom gdje je skoro 400 naših studenata pokazalo svoje veliko srce i trčalo za one koji ne mogu! Sretna sam što se projekt pokazao veoma uspješnim, a o tome ne govori samo broj studenata, niti pretrčani kilometri, nego zadovoljstvo i sreća koja je bila vidljiva cijelim putem u Zadru”, izjavila je Maja Krištafor.

Izvor: Facebook stranica Udruge za udruge ZsuRijeka

 

Odazivom i reakcijom studenata zadovoljan je i predsjednik Studentskog zbora, Kruno Topolski: ”Ponosan sam da smo kao Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci organizirali najveći studentski tim na svijetu. Zahvalan sam Maji i Leopoldu koji su spremno i odgovorno odradili svoj posao, ali i svim studentima na svakom pretrčanom kilometru za one koji ne mogu.”

 

Wings for life međunarodna je neprofitna zaklada za istraživanja leđne moždine. Utrka koja se prvi put održala 4. svibnja 2014. godine za cilj ima prikupljanje novčanih sredstava kojim bi se nastavila istraživanja o izlječenju ozljeda leđne moždine. Slogan utrke je Trčimo za one koji ne mogu, ali svake godine u utrci sudjeluju i osobe za čije se ozdravljenje trči. Ambasadori utrke su brojne poznate osobe poput braće Martina i Valenta Sinkovića, Maria Valentića, Nike Fleiss, Marija Možnika.

 

MARIJANA KRIŠTOF

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.