3D printanje kuća – brzina, kvaliteta i dobra cijena

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Koristeći mobilni 3D printer na terenu, tvrtka Apis Cor uspjela je sagraditi kuću od 38 kvadratnih metara u jednom danu. Cijena joj je samo 10 000 dolara, a iz tvrtke tvrde da zbog svoje kvalitete može trajati i do 175 godina. Brzini izgradnje kuće smještene u Rusiji pomoglo je printanje njezinih dijelova na terenu.

 

Pixabay/ Ilustracija

„Printanje samonosivih zidova, pregradnih zidova i zidnih okvira napravljeno je za manje od jednog dana. Čisto strojno vrijeme tiskanja je bilo 24 sata“, rekli su iz tvrtke.

Izumitelj mobilnog 3D printera te osnivač tvrtke Apis Cor, Nikita Chen-yun-tai, objašnjava da je njegova strast sve automatizirati. Trodimenzionalno printanje kuća postojalo je i prije, no izumom mobilnog 3D printera proces printanja brži je i jednostavniji, a time i jeftiniji. Dijelovi kuće ne moraju se printati u radionici niti se prenositi na teren. Kompletna izgradnja obavlja se na licu mjesta. Tvrtka Apis Cor prva je razvila 3D printer za izgradnju kuća na terenu.

Objavu dijeli @apiscor3d

„Želimo pomoći ljudima širom svijeta da poboljšaju svoje životne uvjete. Zato proces izgradnje treba postati brz, učinkovit i kvalitetan. Da bi se to dogodilo, moramo prenijeti sve teške napore na pametne strojeve“, kaže Chen-yun-tai.

Kuća se sastoji dnevne sobe, praktične kuhinje, kupaonice i hodnika. U cijenu od 10 000 dolara uključeni su svi troškovi izgradnje, od materijala i dijelova kuće do obavljenog rada. Trodimenzionalno printanje kuća može biti korisno za ponovnu izgradnju i popravke materijalnih šteta nastalih tijekom prirodnih nepogoda. Također, jedan od glavnih razloga ovakvog izuma jest olakšati ljudima izgradnju kuća te ih učiniti pristupačnijima za svačiji džep. S obzirom na omjer cijene i kvalitete printanih kuća, ovakav izum uskoro bi mogao postati revolucionaran.

Izgradnju kuće pomoću mobilnog 3D printera možete pogledati ovdje:

 

 

Donatella Pauković

Poveznice:
http://www.zerohedge.com/news/2017-03-04/house-was-3d-printed-under-24-hours-cost-just-10000
http://www.telegraph.co.uk/technology/2017/03/03/incredibly-cheap-house-3d-printed-just-24-hours/

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.