4. Filmski festival smijeha na Tuškancu – FIFES

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Udruge FFVAL i Mistična bića organizirali su 8. travnja u kinu Tuškanac 4. Filmski festival smijeha. Ljubitelji smiješnih filmova četvrtu su godinu zaredom imali priliku uživati u pedesetak izabranih filmova, nakon što je prijavljeno 684 uradaka iz 68 zemalja. Početak projekcije dječjih filmova (FIFES Junior) započeo je u 11 sati, a FIFES Senior u 19 sati. Ulaz na sve projekcije bio je besplatan što znači da su svi bili pozvani na zabavu i smijeh!


Nagrade su se dijelile u četiri kategorije – FIFES Junior do 12 godina, FIFES Junior od 13 do 18 godina, FIFES Senior domaći autori te FIFES Senior strani autori. U prvoj kategoriji našli su se animirani filmovi ”Baloni”, autorica Ree Iveković i Eve Špoljarić, ”Deda u toplicama” Hane Strniščak, ”Sotto Sopra” – talijanski animirani film producentice Alessandre Angeli, zatim ”Filastrocca Della Paura”, ”Likovi s mula” Škole filma Šipan te igrani filmovi ”Crni kombi” skupine autora Bibijadine filmske stvaraonice, ”Disciplina” Nike Stok, ”Ivanka” Barbare Rados, ”Luka” grupe autora iz udruge Mistična bića i drugi. Druga kategorija ponudila je filmove ”Banditi na zadatku” Tonija Tutica, ”Diploma za hrabrost” grupe autora iz udruge Hodači po žici, ”Ebay” Hrvoja Bazine, ”Glista u zavodu za zapošljavanje” Kristine Vasović, ” Kokoši napadaju” Mihaela Pakraca, ”Mačja posla” Eve Špoljarić, ”Mali blam” Paule Petković, ”Sleep” Mary Aupperle iz SAD-a i mnoge druge. Nagrade su odnijeli u mlađoj kategoriji filmovi ”Fear Rhyme”, ”Deda u toplicama” i ”Disciplina” te u Junior kategoriji od 13-18 godina filmovi ”Ulov”, ”Mali blam” i ”Kokoši napadaju”.

izvor- fifes.eu

(photo: fifes.eu)

Senior kategorija također je ponudila široku paletu filmova od kojih su nagrade odnijeli u 3.kategoriji Fifes senior – domaći filmovi: ”Smrt uživo” FKVK Zaprešić (1.mjesto), film ”Vidim” Kinokluba Karlovac (2.mjesto), te ”Kanibal” FKVK Zaprešić (3.mjesto). U kategoriji Senior – strani filmovi prvu je nagradu odnio film austrijskog autora ”Le Constuctur de Malheur”, na drugo je mjesto zasjeo ”Guantanamo Baby” njemačkih autora te grčki ”The Locksmith” koji je smješten na treće mjesto.
Filmove u kategoriji FIFES Senior ocijenio je tročlani žiri u sastavu Davor Gobac, Damir Folegović – Blaž i Kristijan Ugrina, dok je u kategoriji FIFES Junior taj zadatak pripao dječjem žiriju. Festival uspješno potiče i promiče ljudsku vedrinu, radost i smijeh kao važne čimbenike stanja ljudskog duha koje su u ovo doba užurbanosti i težine življenja vrlo važna, no često zanemarivana.
Katarina Baraba

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.