5 KREATIVNIH IDEJA ZA UKRAŠAVANJE USKRŠNJIH JAJA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Stiglo je vrijeme Uskrsa, ukrašavaju se kuće, jela ali glavna sastavnica Uskršnjeg doručka su svakako uskršnja jaja. Svi uživaju u bojanju jaja, jedino zanimljivije je tuckanje s ostalima i naravno – pobjeđivanje! Baka ih voli bojati lukom, tata na najlakši način, ali ove godine ti preuzmi riječ i napravi najbolja do sada. Kako bi se ove godine svi divili tvojim jajima u nastavku donosim 5 kreativnih načina bojanja jaja.

 

Malci

Izvor: athriftymom.com

 

Svima omiljeni likovi iz crtića – malci. Klinci će sigurno biti oduševljeni, a i stariji će se raznježiti kada vide ova mala stvorenja u obliku uskršnjih jaja.

Sve što je potrebno je nekoliko boja i malo kreativnosti. Svaki malac može biti drugačiji.

 

Emotikoni

Izvor: yourtango.com

 

Svakodnevno ih koristimo u našim životima i baš zato su zanimljiva ideja za uskršnja jaja. Uz to, jaja su narančaste boje koja doista podsjeća na emotikone.

Mogućnosti ima mnogo – smajlić, „belj“ ili „očalko“. Potrebno ih je samo iscrtati markerom.

 

Galaxy jaja

Izvor: athrifftymom.com

 

Za ovo je ipak potrebno nešto pripreme i više truda. Kako bi jaja poprimila dobru boju, potrebno ih je prvo izbijeliti (da, to se može). Potrebno je jaja kuhati u smjesi octa i vode u omjeru 1:1 (dakle na 1 litru vode ide i 1 litra octa), te ih kuhati kao u običnoj vodi.

Nakon toga potrebno je izraditi smjesu u kojoj će se jaja „kupati“. Za to je potrebna samo pjena za brijanje i prehrambene boje. Pospite bojne nasumično i promiješajte za najbolje rezultate.

 

Svinjice

Izvor: look-what-i-made.com

 

Vrlo jednostavna, a vrlo zanimljiva jaja. Nije potrebno bojanje već malo kartona i marker. Od kartona je potrebno izrezati nos i uši te ih nalijepiti na jaja. Jedini negativni aspekt ovih jaja je da će vam biti žao razbiti ih.

 

Hamburgeri

Izvor: goodlivingguide.com

 

I nešto za ljubitelje brze prehrane – hamburger jaja!

Također nije potrebno bojati jaja jer su već narančaste boje kao peciva. Potrebno je samo malo papira i markeri u boji.

 

Neke od ovih sam i sama isprobala i mogu reći da se o njima uvijek pričalo te da su svi uvijek oduševljeni.

 

Tea Dogan

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.