5 najboljih aplikacija i web stranica za učenje stranih jezika

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Željeli biste naučiti novi jezik, ali studentski novčanik nije dovoljno debeo za financiranje škole stranih jezika? Ne brinite, jer u džepu vjerojatno imate potencijalnog učitelja stranog jezika. Pametni telefoni usavršavaju se iz dana u dan, pa se tako usavršavaju i programiraju razne aplikacije za učenje jezika. Donosimo vam pet najboljih aplikacija i web stranica koje vam mogu pomoći da što lakše naučite novi strani jezik!

goodnewsfinland.com

goodnewsfinland.com

1. BBC Languages
Ova web stranica omogućuje da jezike učite pomoću različitih tečajeva, video isječaka i ključnih činjenica vezanih uz jezik i zemlju u kojoj se najviše koristi. Stranica uključuje popularne jezike, kao što su francuski, njemački, španjolski i talijanski, te još 36 ostalih jezika. Stranica nudi i medijske sadržaje na svakom jeziku posebno, kao i popis čestih fraza, vokabular i gramatiku svakog jezika.

2. Duolingo
Ova je aplikacija predvodnik trenda učenja jezika kroz igru. Duolingo je čak pružio mogućnost i monetiziranja njihove aplikacije zahavljujući prijevodima. Iako korištenje samo Duolinga za učenje stranog jezika nije preporučljivo, aplikacija je ipak korisna kako bi se naučio temeljni vokabular i neke ključne fraze u jeziku.

3. Rype
Ako ste si ikad rekli da nemate vremena za učenje jezika ili da ste previše zauzeti, niste se upoznali sa stranicom imena Rype. Ona omogućuje neograničene privatne jezične lekcije s profesionalnim učiteljima koji su izvorni govornici. Ako se u ovom trenutku odlučite na korištenje usluga koje pruža Rype, moći ćete učiti španjolski. S obzirom da vam lekcije drži jedna osoba koja razgovara samo s vama, poboljšat ćete vlastite govorne sposobnosti u jeziku kojeg učite.

4. Busuu
Još jedna mobilna aplikacija, koja je zahvaljujući vizualnom pristupu učenju stranog jezika vrlo slična Duolingu. Busuu može poslužiti kao svojevrsna alternativa popularnijem Duolingu.

5. Babbel
Ova aplikacija nalazi se u istoj kategoriji kao i Duolingo i Busuu, ali s možda više različitih mogućnosti za učenje. Umjesto da nudi interakcije uživo s izvornim govornicima, Babbel koristi algoritme kako bi vas na zabavan način naučili osnovama jezika.

 

Darjan Fiolić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.