5 najčudnijih sportova u svijetu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Je li vam itko ikada rekao da se bavi podvodnim hokejem ili quidditchom? Iako možda niste znali da postoje, mnogi od ovih čudnih sportova danas već ima i svoja svjetska prvenstva. Ako se do sada niste smatrali talentom za neki sport, možda vas ovi čudni sportovi privuku i okušate se u jednom od njih.


1. Podvodni hokej
Do sada smo čuli za hokej na ledu i hokej na travi, a ova varijacija slavnog sporta nalazi se točno na sredini. Naime, ovaj sport postoji još od davne 1954. godine kada je bio poznatiji kao „Octopush“. Pravila su slična njegovim drugim varijacijama pa na prvo ne djeluje teško savladiv. Od opreme su vam potrebni maska za ronjenje s dihalicom, peraje, kapa za vaterpolo, mini palica i pak. Igra se u bilo kojem bazenu u kojem se mogu odvijati plivačka natjecanja, a ekipe čine maksimalno 10 igrača od kojih se šest nalazi u prvoj postavi. Ukoliko se želite iskušati u podvodnom hokeju to već nekoliko godina možete vikendom u ronilačkom klubu Geronimo u Zagrebu.
2. Quiddich
Za sve fanove slavnog Harry Pottera postoje dobre vijesti. Quiddich je službeno sport. Iako ne možemo letjeti, a još ne postoji loptica koja svojevoljno može bježati od nas malo slabija verzija ovog slavnog čarobnjačkog sporta postoji. Umjesto da letite, trčat ćete s metlom među nogama, i dodajući se loptama pokušati ih ubaciti kroz obruče suprotne ekipe.


3. Chess Boxing
Ovo je zapravo točno ono na što bi prvi put pomislili. Šah i boks u jednom. Natjecatelji se u naizmjeničnim rundama bore intelektualno i fizički. Sveukupno postoji 11 rundi, od kojih je šest rezervirano za šah, a pet za boks. Borba završava šah-matom ili knockoutom, a ako ne dođe ni do jednoga pobjednik je onaj tko do 11. runde sakupi više boksačkih bodova.
4. Kotrljanje sira
Iako mnogi uživaju u ovom sportu, prozvan je jednim od najglupljih sportova u svijetu. Zašto? Upravo zato što je točno ono što opisuje – kotrljanje sira. Pravila su jednostavna jer pravila gotovo pa nema. Nalazite se na velikom brdu, veliki kotač sira se krene kotrljati niz brdo a sekundu kasnije krećete i vi. Zbog velike strmine kojom se krećete mogućnost ozljede je velika, a svake godine upravo ovo natjecanje broji sve više zabilježenih ozljeda, od onih najmanjih do onih nešto opasnijih. Vaš je cilj je uhvatiti kotač sira, a da se pritom što manje ozlijedite.


5. Extreme ironing
Da ovo je sport. Za sve one koji peglanje smatraju dosadnom aktivnošću mogu se okušati u ovom ekstremnom sportu. Cilj je pronaći najluđu lokaciju moguću i ništa drugo nego – peglati robu. A ukoliko vam se svidi i smatrate da je upravo to vaš talent, možete se prijaviti i na Svjetsko prvenstvo te tako osvojiti medalju.

Nikolina Šekuljica

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.