7 najčešćih pogrešaka kod korištenja olovke za oči

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Izlaziš van i u svoj look si uložila više vremena nego što si bila vani, ali nisi zadovoljna šminkom. Kako se ti se ne bi dogodilo da svako malo moraš u WC ići provjeravati šminku i je li ti olovka za oči na mjestu. Ako ne želiš da ti olovka muti vid, donosimo ti 7 najčešćih pogrešaka kod korištenja olovki za oči koje moraš izbjegavati.

MASKARA PRIJE OLOVKE

Ovo je jedna od najčešćih pogrešaka kod šminkanja. U slučaju kada želimo da naše beživotne trepavice postanu zavodničke prvo posežemo za maskarom i činimo prvu grešku. Maskaru je najbolje staviti na kraju šminkanja jer nakon nanošenja olovke ili tuša postoji vjerojatnost da ćemo na trepavicama napraviti dodatan nered i bez maskare. Zato nakon čišćenja tog „nereda“ znat ćemo bolje koliko je potrebno nanesti maskaru kako ne bismo pretjerali sa svime i izgledali smiješno.

NEKORIŠTENJE POMAGALA

Iako svaki dan nanosimo tuš ili olovku, ono nikada neće biti isto kao prethodni dan (a postoji mogućnost da nam se olovka ili tuš razlikuje na oba oka taj isti dan). Zato iako se osjećaš samopouzdano i vjeruješ svojim prstićima, ipak ti preporučamo korištenje nekih starih trikova. Jedan od njih je i korištenje samoljepljive trake na kutovima očiju kako bi sa sigurnošću znala da imaš dva jednako našminkana oka.

POGREŠAN ODABIR ALATA

Postoji nekoliko proizvoda kojima možemo uljepšati naše oči kao što je olovka, razni tuševi. Što se tiče tuševa imamo one u flomasteru, gelu i tekuće od kojih svaki ima drugačiju četkicu i daje drugačije rezultate. Zato eksperimentiraj i saznaj koji od ovih proizvoda ti najbolje odgovara.

NERAVNE LINIJE

Ponekad se čini da su ravne linije nemoguće iako izgledaju sasvim moguće na manekenkama ili na naslovnici nekog časopisa. No, kako bi to ispravila potrebna ti je vježba i iskustvo kod nanošenja olovke ili tuša i neravne linije odlaze u zaborav kad se jednom ispraksiraš. Postoji mnogo savjeta kako to vježbati, a mi ti preporučamo jedan od njih mnogo. Pomoću prsta lagano rastegni gornji kapak i biti će puno lakše povući ravnu crtu.

PRETJERANA KOLIČINA ŠMINKE NA DONJEM KAPKU

Iako rokerski izgled nikada ne izlazi iz mode, imaj na umu da velika količina olovke na donjem kapku smanjuje izgled oka i brzo će se razmazati. Kako bi uz to izbjegla i loš efekt preporučamo da korištenje manje količine olovke te izbjegavanje pretjeranog korištenja olovke unutar samog kapka.

BIJELA OLOVKA UNUTAR GORNJEG KAPKA

Iako se osjećaš kao profesionalac jer znaš kako vizualno povećati oči, poput crne, bijela olovka je također upadljiva. Kako ti se to ne bi dogodilo, a da ipak imaš vizualno veće oči, preporučamo korištenje olovke u boji kože koja će postići isti efekt, a neće biti toliko upadljiva.

PRESKAKANJE SITNIH POPRAVAKA

I na kraju kada si završila sa šminkanjem i zadovoljna si postignutim, čini ti se besmislen ispraviti male pogreške pa ih preskačeš. To je također pogreška. Obriši pogreške i ostatke šminke tamo gdje je potrebno te provjeri je li puder ili sjenilo na mjestu, te ga po potrebi popravi ondje gdje nedostaje.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.