„A onda smo odlučili stopirati“

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Studentsko vrijeme – avantura, uživanje, učenje o sebi i drugima, vrijeme kada se najviše u životu ima prilike raditi što želiš i kada želiš, pogotovo kada ne studiraš u mjestu iz kojeg dolaziš.

Ludi ritam života najbolje se osjeti u studentskim domovima gdje su studenti najopušteniji. Također, ondje se najviše mogu upoznati ljudi iz svih krajeva zemlje, ali i svijeta i zajedno s njima dijeliti dobre i loše strane studentskih dana i noći. U studentskom domu Ante Starčević  popularno nazvanom Šara naša sugovornica Natalija upoznala je brojne prijatelje s Erasmus programa koji su putem tog njega došli upoznati i čari Hrvatske. Između svih njih, Natalija je odlučila s dva Makedonca, Borisom i Filipom, te Poljakinjom Sonjom, učiniti samo jednu u nizu studentskih avantura i stopirati do Rijeke.

Avantura je započela tako što su gradskim prijevozom otišli do Lučkog, a potom izvadili izrađeni putokaz za Rijeku. Njihovom šarmu nije odolio jedan gospodin iz Nizozemske koji radi na Jadranu za Hrvatske vode. Pričao im je kako je i on stopirao kao mlad i kako je to super način da se vidi svijet. U isto vrijeme Nataliju je zvala uplašena prijateljica koja je do Rijeke putovala autobusom. Oni su stigli prije nje, iako je ona ranije krenula, a onda je počela zajednička riječka uživancija prošlogodišnjeg Student Daya u Rijeci s besplatnim koncertima i masovnim druženjem brojnih studenata.

Otkuda ideja za stopiranje?

Studenti smo, nemamo baš novca na bacanje, pa smo se odlučili stopirati. Rijeka nije daleko pa zašto ne?

Gdje ste bili u Rijeci, kako ste upotpunili ostatak dana kada nisu bili koncerti?

Bili smo na rivi, družili se svi zajedno, pili, a vidjela sam i brojne prijatelje koje nisam ni očekivala tamo. Bili smo na kavama i u studentskoj menzi.

12957281_10205378189927431_1664428206_nA čiji su ti se koncerti najviše svidjeli?

Oni Hladnog Piva i S.A.R.S.-a.

Podijelila je i svoje mišljenje o stopiranju kao načinu putovanja.

“Smatram da su Hrvati previše uplašeni stopiranja, pogotovo nakon slučaja s Paravinjom. To mi nije bio jedini put da sam stopirala, a svaki puta kada nas netko poveze, komentira da su i oni stopirali i da je to fora način putovanja jer upoznaješ još ljudi. Da, definitivno bih ponovila i preporučujem to svima, bar jednom neka probaju.”

12968736_10205378190167437_790022975_nKamo bi najdalje stopirala?

Najdalje do Njemačke, mislim da se dalje ne bih baš usudila.

I za kraj, imaš li možda u planu neko novo stopiranje?

Možda ove godine opet odem na Student Day, ako nađem društvo koje bi stopiralo sa mnom.

Lucija Eichler

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.