A STRANA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Hrvatska radiotelevizija već treću sezonu u zabavno-glazbenoj emisiji „A strana“ okuplja talentirane mlade glazbenike, ali i sve one koji godinama svojim radom upotpunjuju hrvatsku i regionalnu glazbenu scenu.

Obiteljska okupljanja pred malim ekranima dobila su sasvim novu dimenziju pa se tako subotom navečer, kroz desetak emisija, uz najljepše domaće, a ponekad i strane stihove mogu zabavljati i stari i mladi.

U dosadašnje 3 sezone voditelji Duško Ćurlić i Ivan Vukušić potakli su da svoje najzanimljivije trenutke karijere prepričaju brojni skladatelji, tekstopisci, kritičari i glazbenici. Neki od njih su Nina Badrić, Petar Grašo, Neno Belan, Massimo Savić, Darko Rundek, Damir Urban, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Gabi Novak, Radojka Šverko, Aki Rahimovski, Davor Gobac, Goran Karan, Vanna, Ibrica Jusić, Dado Topić, Saša Lošić, Zdravko Čolić, Drako Rundek, Mile Kekin, TBF i mnogi, mnogi drugi. U prošloj je sezoni gostovao i nedavno preminuli Oliver Dragojević. Upravo je njemu u čast bila posvećena prva epizoda treće sezone u kojoj su se njegovih najljepših pjesama poput Trag u beskraju, Molitve za Magdalenu, Nocturna, ali i svih zajedničkih trenutaka provedenih u njegovom društvu prisjetili njegovi prijatelji i suradnici. Prepuna emocija, energija na snimanju ravnodušne nije ostavila Oliverove prijatelje i publiku u studiju, kao ni gledatelje pred malim ekranima.

Svaka je epizoda „A strane“ posebna na svoj način, bilo zbog gostiju, tema, priča ili pak žanra. Čitave su epizode tako bile u znaku šansona, vječnih hitova, rocka, muškaraca i žena, božićnih klasika, ljubavi, igre i drugih tema koje su na jednom mjestu okupile sjajne mlade glazbenike i njihovu neizostavnu pratnju: bend A strane te Jazz orkestra, Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a.

Pjevalo se na različitim jezicima i u žanrovima, putovalo u mnoge zemlje i stara vremena, a sve kroz vrtlog smijeha, veselja i uspomena. Svoj su talent osim već poznatih umjetnika imali priliku pokazati i sudionici  HRT-ove emisije The Voice – Najljepši glas Hrvatske kojima su se kroz sezone pridružili i još neki sjajni mladi glazbenici. Svojim je interpretacijama ova „Nova generacija“, kako sebe nazivaju ovi iznimni mladi ljudi, dokazala kako na hrvatskoj glazbenoj sceni ima još mjesta za talent, emociju i karakter.

(izvor: Facebook.com)

Emisija ima i svoju „B stranu“ – facebook stranicu na kojoj gledatelji mogu komentirati emisiju i pisati svoje dojmove, pogledati najave, zanimljive trenutke, ali i raskošnu fotogaleriju svake od epizoda. Propuštene epizode mogu se naći u zbirci HRT-ovih emisija na multimedijskoj usluzi HRTi, a pjesme na youtube kanalu.

Šuška se i da je ovo posljednja sezona emisije. Nadamo se da se ipak radi samo o kraćoj pauzi. Sigurni smo u jedno, a to je da je ovaj sjajan proizvod HRT-a iza kojeg stoje urednici Romana Nemčić, Julijana Filakovity, Ariana Jandrić, Marija Nemčić, producent Ivica Vlašić, redatelj Ivan Miladinov i glazbeni producent Nikša Bratoš donio osvježenje i radost pred male ekrane na oduševljenje onih koji su uživali u ovom glazbenom putovanju.

 

Dorotea Rnjak

IZVORI:
https://www.hrt.hr/pretraga/?q=a+strana
https://www.24sata.hr/show/marija-nemcic-uspjeli-smo-jer-smo-najupornija-i-najbolja-ekipa-560464
https://www.jutarnji.hr/spektakli/domace-zvijezde/dirljivi-povratak-popularne-emisije-na-male-ekrane-u-20-godina-ni-na-jednom-setu-nismo-vidjeli-toliko-prolivenih-suza-ni-ja-nisam-ostao-imun/8009939/

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.