ADVENT RUN – Blagdanski ugođaj s humanitarnom notom

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U nedjelju, 10. Prosinca 2017. održat će se u Zagrebu utrka „Advent run“. Blagdanska je ovo utrka, humanitarnog karaktera za koju se prijavilo oko 1300 trkača.

Na utrci će se istrčavati dionice od 5 te od 10 kilometara. Utrka počinje u 10 sati a otvorit će ju gradonačelnik Milan Bandić. Zbog ove će utrke promet biti blokiran na neko vrijeme, ali mala je to žrtva za velik i plemenit cilj. Naime, ova se utrka trči za one koji to ne mogu. Dio prihoda od utrke namijenjen je udruzi „Ljubav na djelu“ koja okuplja roditelje djece s malignim oboljenjima.

Trkači će se okupiti u hotelu Westin, od kuda utrka i kreće nakon zagrijavanja. Ruta se nastavlja kroz zeleni val preko Zrinjevca, sve do Ilice sa završetkom u Westinu. Povorka trkača će tako proći svim najatraktivnijim lokacijama poput Trga Bana Jelačića i Zrinjevca, prenosi i Večernji.hr.

Niske temperature nisu prepreka plemenitom cilju, pa se u kratkom roku za utrku prijavilo očekivano mnogo zainteresiranih od 1500 maksimalno dozvoljenih trkača.

Ova je utrka posebna jer spaja humanitarni cilj s adventskim ugođajem te naravno promiče zdrav način života. Trkači koji sudjeluju nisu nužno profesionalci te pripadaju različitim dobnim skupinama. Prvi je ovo Advent run u Zagrebu a podržali su ga i mnogi sponzori.

Svakako će centar grada biti još veseliji zahvaljujući kostimiranim trkačima. Okupit će se u nedjelju tako  vilenjaci, sobovi, djedice i bake božićnjak kako bi promovirali trčanje u blagdanskom duhu pomažući oboljeloj djeci.

Zagreb je tako osim već izvrsnog adventskog programa dobio još jednu atrakciju koja je mnogo više od zabave. Zdrav je ovo i pozitivan način da se ukaže na važan problem u društvu. Očekuje se tako i velika podrška gledatelja te razumijevanje sugrađana na posebnu regulaciju prometa u nedjeljno adventsko prijepodne.

 

Jana Župančić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.