Advent u Zagrebu – Novosti koje nas očekuju

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: adventzagreb.com

Foto: adventzagreb.com

Budući da su prve snježne pahulje počele lepršati nad Zagrebom pravo je vrijeme da provjerimo kako će Grad Zagreb i gradska Turistička zajednica ove godine nadmašiti lanjski uspjeh ‘Adventa u Zagrebu’. Da je zagrebačkim ulicama i trgovima prošle godine doista vladala posebna čarolija pokazalo je i priznanje od portala European Best Destinations gdje je u anketi Zagreb odabran kao najbolja božićna destinacija u Europi koji je svojom pričom, glazbom, programima i hranom prilagođen svim ukusima i uzrastima.

Upravo zahvaljujući sve sadržajnijoj adventskoj ponudi, zima će u Zagrebu, barem od 26. studenog do 8. siječnja, postati sve toplija, bezbrižnija i veselija.

Uz već dobro poznate lokacije koje se u prosincu presvlače u svečano ruhu, božićna bajka proširit će se i u Tunel Grič u kojem će 3D instalacije na stropu, birana glazba i video projekcije stvarati zaista vrhunsku atmosferu. U kultnom zagrebačkom prolazu, Oktogonu, Ansambl Strauss probudit će duh starog Zagreba i oživjeti stare običaje.

S Božićnih balkona u Tkalčićevoj ulici do nas će dopirati melodije Ad gloriam brass limeno-puhačkog sastava. Inače ljetne oaze osvježenja – Strossmayerovo šetalište i Vranicanijeva poljana, već krajem studenog otkrit će i svoje zimske čari.

Adventsko izdanje “dvorišta” pronalazit ćemo u palači Amade, palači Balbi, Muzeju grada Zagreba i Hrvatskom institutu za povijest. Oni koji žele nešto naučiti o umjetnosti te steći uvid u razmišljanja umjetnika moći će to od sredine prosinca na Trgu žrtva fašizma. U temu Božića savršeno se uklapa i Advent u Klovićevim dvorima, Modni advent Oktogona, Zagrebačka božićna bajka, Advent u Dizajn Distriktu, Advent u Novom Zagrebu, na Velesajmu i u Muzeju suvremene umjetnosti te Kod Rudolfa – Advent za najmlađe.

Foto: adventzagreb.com

Foto: adventzagreb.com

Zimska idila nastavlja se i na Tomislavcu, Zrinjevcu, Europskom trgu, Trgu bana Josipa Jelačića, u Tomićevoj i Kurelčevoj.

Sad kad jedva čekate da ulice zasvjetlucaju i zamirišu po kuhanom vinu, klinčićima, cimetu, kuhanim kobasama i fritulama, Grinch vas podsjeća da prije ove bajke, u stvarnosti slijede kolokviji koji se neće sam položiti.

Dina Ćevid

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.