ADVENTSKI MENU

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Zagreb je po treći put obranio titulu najboljeg Adventa u Europi. Upravo to je razlog zbog kojeg treba proći gradom i vidjeti što nam on nudi. No, osim toga, bitno je probati i jela te pića s pokojeg štanda te nakon toga otići u ponovno svoj topli dom.

Izvor: Pixabay
Krenuvši od samog trga, najbolje bi bilo proći kroz Božićnu bajku i uputiti se preko katedrale do Gornjeg grada. Tamo postoji veliki izbor jela, ali i pića. Možete pojesti kobasice, bilo da je riječ o debrecinki, kranjskoj kobasici ili kranjskoj kobasici sa sirom. Naravno uz sve to možete birati hoćete li ketchup, majonezu, tartar ili nešto treće. Za one koji nisu baš ljubitelji takvih kobasica mogu pojesti običan hot dog. Što se tiče pića koje bi nabolje odgovaralo vašem jelu, to bi moglo biti kuhano vino, a sad crno ili bijelo, ovisi o osobnim preferencijama. Također, ako niste ljubitelji kuhanog vina, imate ponuđene pive, rakije, votku s čokoladom koja je malo skuplja te jedan štand na kojem rade i koktele.

 

Izvor: Pixabay

 

Nakon toga možete lagano proći kroz Strossmayerovo šetalište te probati germ knedle koje su ove, kao i prošle godine izrazito popularne. Potom prođete kroz tunel Grič koji će vas ponovno dovesti do trga. Nakon toga se uputite prema Europskom trgu na kojem možete probati fantastične sarme. Za sam kraj obilaska Zagreba prođite Zrinjevcem te kupite fritule, koje možete preliti Nutellom, Linoladom, ali i voćnim sirupima ili jednostavno samo stavite šećer u prahu.

 

Na kraju, kako se i kaže kod kuće je najljepše. Tamo nas ipak dočekaju tipična adventska jela koja je spremila naša majka ili baka. Bilo da je riječ o sarmi, odojku, čvarcima ili francuskoj salati koja je prepoznatljiva za ovo doba godine. Poslije svega toga se zasladite, tipičnim božićnim kolačima: čupavcima, oblatnama, mađaricama, ruskim kapa i tako dalje.

 

Izvor: Pixabay
Sva ova jela i pića su tipična za ovo hladno i božićno vrijeme. Ne jedemo ih često, ali upravo su ta jela u gradu ili doma ona koja nas spajaju da budemo s obitelji ili prijateljima kroz ove adventske dane. Jer kako se kaže ljubav ide kroz želudac. Stoga najedite se i širite ljubav i pozitivnost.

 

Željko Gavranić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.