AFERA ‘HOTMAIL’: PROCURILI E-MAILOVI MARTINE DALIĆ O STVARANJU LEX AGROKORA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U srijedu, 9. svibnja 2018. godine portal Index.hr objavio je e-mailove potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić s vlasnicima i predsjednicima privatnih brokerskih kuća, odvjetničkim uredima i konzultantskim tvrtkama koji su sudjelovali u pripremi lex Agrokora, piše Jabuka.tv.

U spornim e-mailovima vodio se razgovor između potpredsjednice vlade i ministra financija Zdravka Marića. Vlasnici i predsjednici brokerskih kuća, odvjetničkih ureda i konzultantskih tvrdi tajno su radili za Vladu, a pritom izvukli i osobnu korist. Na ime savjetničkih usluga iz Todorićeve bivše tvrtke izvučeno je više od pola milijarde kuna.

Index. hr navodi kako premijer Andrej Plenković i Martina Dalić nisu vodili računa o javnom interesu i transparentnom vođenju cijelog procesa, te su privatnim osobama koje nisu bile vezane ni za jednu javnu funkciju odavali sadržaje povjerljivih razgovora članova vlade s diplomatima iz Rusije, i povjerljive pravne i financijske podatke.

Premijer Andrej Plenković stao je uz Martinu Dalić i dao joj potporu, komentirajući kako je Dalić već ranije kazala kako je ona bila autorica lex Agrokora.

  • Ako me pitate ima li Martin Dalić moju potporu – vidite da je ovdje, ne bi bila tu da je nema – rekao je Plenković. Martina Dalić je i sama objasnila tekuću situaciju sljedećim riječima.

 

  • Ljudi iz e-mail korespondencije nisu plaćeni ništa, samo je traženo njihovo stručno mišljenje, koje su i dali. To govori koliko su i svi drugi, pa i mediji, vidjeli koliko je taj problem Agrokora velik – izjavila je Dalić koju je oštro osudio SDP-ovac Peđa Grbin.

 

  • Radi o istoj onoj ekipi okupljenoj oko Ramljaka i Dalićke koji su Agrokor godinu dana koristili kao svoj bankomat i iz njega izvlačili milijune. Gospoda ne da su bila konzultirana, oni su kreirali zakon po svojim potrebama i unaprijed birala mjesta na koja će se zakačiti i sisati novac. Potpredsjednica Dalić nakon ovoga mora otići ne samo iz Vlade već ravno u zatvor – izjavio je Grbin, te poslije na svojem Facebook profilu objavio niz kaznenih djela za koji bi Dalić morala odgovarati.

 

Još uvijek se ne zna hoće li državno odvjetništvo pokrenuti istragu protiv ministrice i potpredsjednice Vlade Martine Dalić, no na upit DNEVNIK.hr-a odgovorili su sljedeće.

 

  • Nadležno državno odvjetništvo postupa po nekoliko podnesenih mu kaznenih prijava vezanih uz trgovačko društvo Agrokor i za potrebe tog postupanja, između ostalog, razmatra relevantnost informacija objavljenih u javno dostupnim izvorima – prenosi Jabuka.tv.

 

Astrid Čada

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.