Afera SFeraKon!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Prođe tako i još jedan SFeraKon – konvencija znanstvene fantastike koju organizira društvo SFera. Održan je već tradicionalno na Fakultetu elektronike i računalstva (SF + FER + Konvencija). I bilo je puno važnih gostiju, panela, radionica, ali to nije ono što vas zanima! Ljubav! Drama! Spletke i varanja!

Ah, da se upoznamo. Rita Skeeter ovdje. Pišem za bezjački portal Studosfera. Ali to ste već znali, zar ne? Pa, prijeđimo na one sočne stvari i vjerujte mi, ima ih i previše!

Počnimo sa nečime što svi volimo (djevojke, posebno vas gledam) a to su mišićavi superheroji, kojih je na SFeraKonu bilo napretek. I to onih zločestih! Jeste li uvijek maštale da isprobate biceps najboljeg prijatelja Kapetana Amerike? Ili bi se radije provozale galaksijom s čovjekom koji čuva planove za Zvijezdu Smrti? Žalim, imale ste svoju priliku.

foto: Marija Edita Feldi

O da, momci, nisam ni na vas zaboravila. Kako vam zvuče moćna i opasna Furiosa? Preveliki zalogaj? Tražite nešto malo nježnije, malo janje samo za vas? Bilo je i toga, samo pripazite – Kindred možda izgleda kao bezopasno janje, no iza mekanih, bijelih kovrča krije se duša vuka.

foto: Supernaut Cosplay

Ali upravo je ovaj misterijozni vojnik malo previše našminkanih očiju prema dojmu posjetitelja zaslužio nagradu za najbolji cosplay. Ili su njegove prijetnje žiriju donijele još par točkica njegovoj natjecateljskoj knjižici… Ne vjerujete mi? Rita uvijek ima dokaze!

foto: Marija Edita Feldi

Među ostalim pobjednicima našle su se još neke, ne toliko zanimljive osobe, no svaka od njih je aktivnom prijetnjom (bilo prema publici ili žiriju) uvjerila da su upravo ONI pobjednici natjecanja. Samo ću ih, ukratko, opisati. Xena (i njen smrtonosti chakram kojeg je za vrijeme cijelog natjecanja grčevito držala u ruci!), Jaylah (sa svojim… smrtonosnim štapom!), Taliah (koja je proizvela potres tik pokraj članova žirija!) i Istjerivači Duhova (kojima je dovoljno samo otvoriti zamku za duha!).

foto: Marija Edita Feldi

Ah, a djeca? Ne samo što je njihov kutak, njihovo mjesto za zabavu i smijeh bilo ispod stepenica (Harry, ako čitaš ovo, Rita te voli), već su i bježali od straha pred Lady of Pain. No iza te zlatne maske (mali povratak u stvarnost) krije se itekako ljudsko lice – cosplayerice koja je ove godine navršila 18 godina. Staža, naravno.

foto: Supernaut Cosplay

No vratimo se na cosplayere – kod njih su najsočnije drame. Tako se, recimo, u svlačionici često čulo pitanje „Ima li netko iglu i konac?“ ili „Gdje je papir za WC?“ pa čak i „Može mi netko pomoći da ovo pofarbam?“. Vječna nespremnost cosplayera ni ovaj put nije izostala, te se na sami dan natjecanja do sat vremena prije i dalje dizala panika.

Što je tiče bezjačkih aktivnosti koje je SFeraKon nudio, program nije izlazio u susret. Nažalost, metlobojska utakmica je održana u isto vrijeme kad i cosplay natjecanje, te u isto vrijeme kada je Ministarstvo tražilo pomoć u pronalaženju Horcruxa. Stvarno ogromna tragedija. A da, bilo je i nešto zabavnih kvizova, sa toliko bazičnim pitanjima poput imena banke u koju Hagrid odvede Harrya na prvi dan škole – pa to i vrapci znaju!

I Ministarstvo je nisko palo. Prodavali su rukotvorine koje su trebale biti Olivanderovi štapići. I nije štapić birao čarobnjaka (a i kako će kad ih nije ni bilo!) već su (pazite ovo) oni SAMI birali koji štapić žele. Gledali su oblik, dužinu i boju, a nisu ni pitali od kakvog je drva štapić rađen, niti koja mu je jezgra!  Kad će već jednom ti bezjaci naučiti…

Do sljedećeg čitanja…

Vaša Rita Skeeter.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.