AIRBAG ZA SVE!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Izvor: vidi.hr

 

Nakon prometala, vrijeme je da se zračnim jastucima opreme i ljudi! I to pješaci jer je stigao airbag upravo za njih. Francuska tvrtka Helite već petnaestak godina svoj rad posvećuje unapređivanju sistema zračnih jastuka namijenjenih  motociklistima, jahačima i pilotima a sada su izradili Hip’Air airbag koji je namijenjen pješacima odnosno ljudima starije životne dobi s idejom sprečavanja lomova kukova.

 

Ovaj je airbag smješten u pojas težak jedan kilogram te je opremljen senzorima (žiroskop i akcelometar) i stoga može detektirati pad unutar 200 milisekundi od njegova početka. Zatim se u roku od 80 milisekundi pojas napuhuje te štiti kukove od ozljeda prilikom pada.

Na europsko tržište  Hip’Air dolazi već u ožujku i to po cijeni od 650 eura dok će mali rezervni kanistar s komprimiranim plinom koštati dodatnih 40 eura. Radi se o popriličnoj svoti, no ipak bi mogao postati popularan gadget među ljudima starije životne dobi. Svoju bi funkciju mogao pronaći i u drugim situacijama, primjerice šetnjom neočišćenim zaleđenim nogostupima. Ali ni tada nas neće spasiti od lomova ruku i nogu.

 

Airbag za pješake na pješaku:

Izvor: youtube.com

 

 

Postoji još zračnih jastuka namijenjenih pješacima, no ovaj put se oni nalaze na automobilima; s vanjske strane karoserije. Nakon volana, armature, sjedala i nosača krova, zračni jastuk dolazi i između poklopca motora i prednjeg vjetrobrana ispod plastičnog pokrova. Uveo ih je Volvo još 2012. godine na modelu V40. Sigurnost je jedna od glavnih osobina Volvovih automobila te ne čudi činjenica da su jedni od prvih proizvođača automobila predstavili sustav zračnih jastuka za pješake. Sustav se sastoji od sedam senzora i zračnog jastuka koji se aktivira u djeliću sekunde kada jedan od senzora registrira pješaka ispred vozila te se otvara na području vjetrobranskog stakla. Volvo se odlučio na razvoj ovog sustava potaknut podacima istraživanja koji govore da u Kini 25% svih žrtava prometa čine pješaci, u Europi  ta brojka iznosi 14% a u SAD-u 12%. Došli su i do zaključka kako najozbiljnije ozljede pješaka nastaju zbog udarca glave u poklopac motora ili vjetrobransko staklo. Stoga senzori u sustavu šalju signale kontrolnoj jedinici te kada kontrolna jedinica protumači određeni signal kao nogu pješaka, aktivira zračni jastuk koji se otvara na vjetrobranskom staklu. Isto tako, zračni jastuk svojim napuhavanjem podiže poklopac motora za 10 centimetara kako bi amortizirao pješaka u trenutku udarca s poklopcem motora. Jedini su nedostatci mogućnost da se airbag otvori kada ne treba odnosno „lažna uzbuna“ te pitanje isplativosti s obzirom na to da se razvijaju autonomni automobili koji dokazano sudjeluju u manje nezgoda.

 

 

Lara Lovrek

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.