‘AJMO NA KAVU’

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kultura kave u Hrvata

 

Koliko ste kava danas popili, jednu, dvije, tri? Ili niste ni jednu? Razlika između Hrvata i pravog, domaćeg, nomadskog Hrvata je upravo u kavi. Ne samo u kavi kao takvoj, već u istinskom opuštanju u životu i uživanju uz toplu, mirisnu, kremastu šalicu kave. Ako vidite nekoga da sjedi na kavi i razgovara s drugom osobom uživo (da razgovara, ne tipka po mobitelu), odmah ćete prepoznati izvornog Hrvata i/ili Hrvaticu. Ispijanje kave ritual je koji u Hrvatskoj traje satima. Nije bitno koliko obaveza imaju, uvijek se nađe vremena za popiti kavu. A mi smo provjerili gdje je najbolja kava u gradu.

foto: www.pixabay.com

 

#1 NAJGORA KAVA U GRADU

Iako ime sugerira da je u ovom kafiću kava najgora u gradu, to nije tako. U Prolazu sestara Baković krije se ovaj duhovito nazvan kafić. Prostor je malen, ali vrlo lijepo i moderno uređen. Industrijalno uređenje privući će ljude da uđu, a kava ih neće razočarati. U „Najgoroj kavi u gradu“, kavu prže sami.

#2 CAffE SJEDI 5

Najšareniju kavu u Zagrebu možete pronaći u ovom kafiću. Šarenu kavu s mlijekom rade s jestivim bojama za hranu koje nemaju okus i miris. Koriste plavu, crvenu, žutu i zelenu boju. Kafić se nalazi na popularnoj Tkalči. Ne trebate se bojati za svoj novčanik, kava košta jednako kao i sve „normalne“ kave u Zagrebu. Interijer odiše vedrinom i toplinom, baš kao i njihova kava.

#POTTER CAFE

Kafić Potter posvećen je najpoznatijem čarobnjaku na svijetu – Harry Potteru. No, ne očekujte da ćete ući u Hogwarts. Kafić zaista ima neki poseban ambijent i magičnost, ali ne izgleda kao da je izašao iz filma o Harry Potteru. Kavu ispijate okruženi drvom koje će prepoznati svi ljubitelji čarobnjaka.

Ramona Ščuric

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.