And the Oscar goes to…

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
independetn.co.uk

independetn.co.uk

Nagrada Oscar postoji od 1929. godine te se do sada održalo 88 dodjela ove prestižne nagrade. O osvajačima nagrade odlučuju članovi Akademije filmskih umjetnosti i znanosti (A.M.P.A.S.). Nagrade se dodjeljuju nominiranim filmovima iz prethodne godine.

Film koji se može pohvaliti s najvećim brojem osvojenih Oscara jest Titanic. Bezvremenska priča o paru koji se upozna na Titanicu zaradila je 14 nominacija te osvojila čak 11 Oscara. Jedna je od tih nagrada i ona za najbolji film te za najboljeg redatelja koju je osvojio sada legendarni James Cameron. Među ostalim, osvojili su i nagradu za najbolju pjesmu My heart will go on koju je otpjevala Celine Dion. 1997. Kada je bio sniman, Titanic je bio najskuplji film u povijesti. Budući da se sve više ulaže u filmsku industriju, Danas se ta ljestvica promijenila.

independetn.co.uk

independetn.co.uk

Ako gledamo broj Oscara osvojenih za glavnu ulogu u filmu, definitivni su pobjednici Katharine Hepburn i Daniel Day-Lewis. Katharine Hepburn osvojila je čak četiri Oscara za glavne uloge u filmovima On Golden Pond (1981.), The Lion in Winter (1968.), Guess Who’s Coming To Dinner (1967.) te za film Morning Glory (1933.). Bila je nominirana za najbolju glavnu žensku ulogu u još osam filmova. Daniel Day-Lewis svoje je Oscare  osvojio za uloge u filmovima Lincoln (2012.), There Will Be Blood (2007.) te My Left Foot: The Story of Christy Brown (1989.)

Ovogodišnje Oscare popratilo je veliko očekivanje cijelog svijeta da će Akademija dodijeliti Oscara za najboljeg glumca Leonardu DiCapriu za film The Revenant. Iako ostaje dojam da su to napravili samo kako bi zadovoljili njegove obožavatelje, svakako nam je drago što je Leo napokon dobio potvrdu svoga talenta.

Marijana Krištof

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.