ANNA WINTOUR POSTALA DAMA BRITANSKOG CARSTVA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Lista priznanja i titula koje krase urednicu američkog Voguea, svima dobro znanu Annu Wintour, nedavno se povećala za još jednu, počasnu titulu dame. Na svečanosti održanoj 5. svibnja u Buckinghamskoj palači, titulu najvišeg stupnja Reda Britanskog Carstva dodijelila je kraljica Elizabeta II, a Wintour je nagrađena zbog svoje uloge u svijetu mode i novinarstvu.
Iako Wintour već skoro trideset godina radi na mjestu glavne urednice američkog izdanja najpoznatijeg modnog časopisa na svijetu, u mladosti je na kratko vrijeme uređivala i britansko izdanje Voguea. „Ovo je grad u kojemu sam odrasla, grad prema kojemu gajim toliko privrženosti i ljubavi. Uvijek je divno dobiti nagradu, ali ova je posebna“, izjavila je u kasnije za BBC. Wintour je istaknula da se svatko u Sjedinjenim Državama divi britanskoj kraljevskoj obitelji te kako je došlo i do potpuno novog interesa za mlađim generacijama kraljevske obitelji zbog vojvode i vojvotkinje od Cambridgea.

Anna Wintour
Wikimedia Commons

Na svečanosti se Wintour pojavila u svom klasičnom izdanju – s velikim tamnim naočalama, obučena u Chanel kaput i Manolo Blahnik cipele. Društvo joj je pravila kći Bee Shaffer, a objema je to bila već druga svečanost od početka svibnja. Prvog ponedjeljka u svibnju već se tradicionalno održava Met Gala, jedan od najvećih modnih događaja koji svake godine privuče brojne dizajnere, manekenke i slavne osobe koji sudjeluju u prikupljanju sredstava za Costume Institute, krilo Metropolitan muzeja. Važnost i snagu Anne Wintour potvrđuje i činjenica da je institut 2014. godine preuređen i preimenovan u Anna Wintour Costume Center.

Objavu dijeli Vogue (@voguemagazine)


Odličje dame dodijeljeno Anni Wintour još je jedan lijep ukras u dugoj karijeri „najmoćnije žene u modi“ koja iako ima 67 godina još uvijek ne planira stati s predanim radom za američku, ali i modu cijeloga svijeta.
Nakić Martina
Poveznice:
BBC http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-39817660
Vogue Australia http://www.vogue.com.au/fashion/news/anna+wintour+is+a+dame+now,42743
We Are The City https://www.wearethecity.com/editor-vogue-anna-wintour-made-dame/

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.