ANTI SMARTPHONE

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Izvor:  Indiegogo.com

Light Phone 2 je stvoren da bude korišten što je manje moguće. Radi se o telefonu koji je velik poput kreditne kartice i širok ni 7 milimetara i na kojem nema aplikacija i mnogih naprednih mogućnosti pametnih telefona.

 

„…for going light. Designed to be used as little as possible. Leave your smartphone behind and enjoy peace of mind.“

 

Prošle je godine američka kompanija Light predstavila svoj prvi anti smartphone, minimalistički telefon bez interneta, aplikacija i svega što dolazi uz moderne pametne telefone. Ideja je da ljudi prestanu biti svojevrsni robovi pametnih telefona i da više uživaju u životu.  Ove je godine predstavljen njegov nasljednik, Light Phone 2, u kojem je originalna ideja nadograđena kako bi telefon imao nešto više mogućnosti i bio praktičniji u svakodnevnom životu. Druga generacija telefona dijeli jednostavan i prilično elegantan dizajn s prethodnikom, ali sada je ugrađen E-ink ekran osjetljiv na dodir, što znači odličnu vidljivost i malu potrošnju energije. Novi telefon ima i alarm, veći zvučnik, USB-C konektor za punjenje te tipke sa strane koje služe za navigaciju. Kako je  telefon u razvoju, kreatori navode da bi mogli dodati još neke od pametnijih funkcija, primjerice vrijeme, navigacija, glasovne upute, kalkulator.

 

Izvor:  Indiegogo.com

 

Light je dosad skupio 1,24 milijuna dolara na Indiegogo kampanji, što je pet puta više od cilja. U prodaji bi se trebao naći sljedeće godine. Za vrijeme trajanja kampanje, telefon se može kupiti za 250 dolara a kasnije će cijena porasti na 400 dolara.

 

Izvor: youtube.com

 

Riječ je o minimalističkom telefonu bez interneta, aplikacija i ostalih “pogodnosti” koje imaju pametni telefoni. Light Phone 2 je elegantno dizajniran i dostupan u crnoj i bijeloj mat varijanti. Korisnike potiče da kvalitetno provode vrijeme radeći ono što najviše vole, bez distrakcija. Ovo je odlična opcija za one koji žele odmor od društvenih mreža ali i velikih ekrana i utjecaja koji višesatno gledanje u njih ostavlja na naš mozak.

 

Lara Lovrek

 

 

Izvori:

https://www.24sata.hr/tech/ovo-je-telefon-za-one-koji-ne-zele-facebook-i-ostale-mreze-566757

https://www.indiegogo.com/projects/light-phone-2-design#/

https://www.theverge.com/circuitbreaker/2018/3/1/17066494/light-phone-2-ultra-minimalist-cellphone-indiegogo-crowdfunding

 

 

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.