Aplikacije uz koje postajete poligloti

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Poznata latinska izreka kaže: ‘“Quot linguas calles, tot homines vales” (koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš) te savršeno prikazuje koliko je bitno poznavati jezike. Poznavanje barem jednog stranog jezika je bitno radi same komunikacije, ali i naših poslovnih i obrazovnih sposobnosti. Učenje stranih jezika također potiče kreativnost, kritičko razmišljanje i analiziranje.
Za učenje jezika nikad nije kasno, potrebno vam je samo malo dobre volje i discipline, pogotovo kad se radi o samostalnom učenju preko aplikacija koje su besplatne i moguće ih je instalirati na svoje mobitele ili tablete. U ovom članku predstavit ću nekoliko najboljih aplikacija koje sam i sama isprobala.

Izradila: Ivona Magdić

Izradila: Ivona Magdić

1. Memrise
Memrise koristi posebne tehnike pamćenja poput višestrukog izbora, nadopunjavanja, ponavljanja, povezivanja, slušanja izvornih govornika pa čak i izrađivanja memeova. Učenjem jezika na ovaj način skupljate bodove, otključavate nove lekcije i imate osjećaj kao da igrate igricu. Unutar aplikacije ponuđeno vam je više od 150 jezika za učenje. Mermrise je veoma intuitivan i uistinu čini učenje zabavnim.

2. Duolingo
Aplikacija koju su osmislili profesor Luis von Ahn i njegov student Severin Hacker krenula je 2012. godine i u samo godinu dana osvojila 20 milijuna fanova. Ovdje se također radi više o igri, a manje o učenju. U Duolingo aplikaciji imate tri života, ako ih izgubite, lekciju prolazite ponovo. Odličan je za učenje osnovnih fraza i savladavanje riječi, a kad se upoznate s gramatikom jezika pomoći će vam da ga i usavršite.

3. Busuu
Prema istraživanju sveučilišta u New York-u ako provedete 22,5 sati učenja jezika preko ove aplikacije to je ravno jednom cijelom semestru učenja na fakultetu. Busuu vam nudi 11 različitih jezika koje možete preko njega savladati. Lekcije za početnike sadrže osnovne fraze i gramatiku, a viši nivoi uključuju kompleksnije zadatke. Kao i kod Memrise-a ovdje možete vježbati svoje novo naučene jezične vještine s izvornim govornicima.

Sve što vam sada preostaje je instalirati neku od ovih aplikacija i primiti se posla, odnosno igre!

 

Ivona Magdić

 

Izvori:
http://www.gloria.hr/zivot/tehnologija/ovo-je-5-najboljih-besplatnih-aplikacija-za-ucenje-stranih-jezika/5105267/
http://studentski.hr/zabava/zanimljivosti/najbolje-aplikacije-i-stranice-za-ucenje-stranih-jezika

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.