APPLE MIRROR

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Posljednji trendovi u razvitku tehnologije i pametnih telefona pokazuju kako korisnici više ne idu za time da im mobilni uređaji budu što manji kako bi stali u bilo koji džep, već obrnuto, ide se za time da su zasloni što veći nudeći pri tome veću slobodu korisnicima. Tom mišlju vodio se i web developer Rafael Dyimek koji je za vlastite potrebe izradio Apple Mirror.

http://cdn.redmondpie.com/wp-content/uploads/2016/11/apple-mirror.jpg

http://cdn.redmondpie.com/wp-content/uploads/2016/11/apple-mirror.jpg

Njegovo unaprijeđeno ogledalo naizgled je poput bilo kojeg drugog ogledala s tankim crnim okvirom, no već prvim dodirom na njega prikazuju se aplikacije koje omogućuju korištenje Apple Mirrora. Ako se ogledalo ne koristi u tehnološke svrhe 50 sekundi sve aplikacije se gase i ono postaje normalno ogledalo minimalističkog dizajna. Zaslon zrcala izgleda poput Appleovog softwarea iOS 10 i nudi korisniku da posjeti društvene mreže, pogleda vrijeme ili pak naruči Uber. Ovo ogledalo sadrži i mogućnost pokretanja sustava za održavanje pametnih stanova.
Dyimeku je za izradu ogledala bilo potrebno nekoliko tjedana te unutar njega ne koristi pravi Appleov software već svoju verziju. Ipak u videu koji je postavio na YouTube, ovaj inovativni informatičar nije otkrio sve tajne koje se kriju iza zaslona ogledala i time ostavio zaljubljenike u tehnologiju u iščekivanju za novim Dyimekovim tehnološkim dostignućima.

http://img.diytrade.com/cdimg/1323687/17150897/0/1289544956/plastic_apple_mirror.jpg

http://img.diytrade.com/cdimg/1323687/17150897/0/1289544956/plastic_apple_mirror.jpg

Mišljenja javnosti glede ovog projekta su podijeljena. Dok jedni smatraju kako je ovo pogled u budućnost jer omogućava suživot s tehnologijom i pojednostavljuje život, ostali ukazuju na probleme praktične prirode te se pitaju kako će se korisnici izboriti s ‘masnim otiscima prstiju na ogledalu’.
Apple se još nije službeno izjasnio vezano za Dyimekovu ideju, no Apple Mirror ili gadget sličan tome mogli bismo uskoro gledati s potpisom nekih od velikih tehnoloških kompanija.
Kako točno izgleda Apple Mirror za vrijeme korištenja pogledajte u priloženom videu:

Nika Prpić

Izvor:

https://www.cnet.com/news/apple-smart-mirror-iphone-ios-10/

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.