Apple predstavio novi Macbook Pro

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Svi ljubitelji Appleovih proizvoda jučer su nakon dugo vremena konačno došli na svoje zbog izlaska nove brže, veće i poboljšane verzije MacBook Proa. Nakon niza godina u kojima su se Appleovi laptopi minimalno mijenjali, uslijedio je zaokret te su svojim kupcima priuštili prave izmjene i poboljšanja u svijetu MacBooka.

http://1355376604.rsc.cdn77.org/wp-content/uploads/2016/04/MAcBook-Pro-2016.jpg

http://1355376604.rsc.cdn77.org/wp-content/uploads/2016/04/MAcBook-Pro-2016.jpg

Ipak, nakon analize može se ustvrditi kako novi MacBook Pro osim što mnogo toga nudi svojim korisnicima, vjerojatno jednako toliko i oduzima. Poboljšanja po pitanju tog dugo očekivanog proizvoda su ta da posjeduje do sada neviđeno kvalitetan Retina zaslon osjetljiv na dodir koji rezoluciju čini gotovo besprijekornom. Osim toga, novi MacBook Pro mogao bi se nazvati i zamjenom za dosadašnji MacBook Air zbog svojih tankih i laganih ploha. Ipak, najveća promjena do sada svakako je traka osjetljiva na dodir koja se nalazi na mjestu gdje su se do sada nalazile funkcijske tipke. Ono što traka nudi je lakše snalaženje na uređaju, od pregleda nedavno korištenih aplikacija preko premotavanja videa, povećavanja i smanjivanja svjetline pa sve do poglašnjavanja i stišavanja glazbe.

 

http://cdn.macrumors.com/article-new/2016/10/macbook-pro-late-2016.jpg?retina

http://cdn.macrumors.com/article-new/2016/10/macbook-pro-late-2016.jpg?retina

Sva poboljšanja koja je Apple jučer najavio kod nekih će ipak ostati u sjeni zbog već standardnog odbijanja Applea da se prilagodi ostalima u svijetu tehnologije. Naime, nova verzija MacBook Proa ne posjeduje niti jedan standardan USB ulaz niti ulaz za Micro SD karticu. Također, cijena je stavka koja nerijetko i one željne Appleovih proizvoda odbije. Ovoga puta za tanji, veći, lakši i brži MacBook Pro kupci će morati izdvojiti najmanje 1499$. Sve negativne strane zbog kojih kritičari često otpišu Aplleove novolansirane proizvode ipak izgleda da padnu u vodu te da kupci čim vide odgrizenu jabukicu na minimalističkom dizajnu ne mogu ostati ravnodušni i posegnu dublje u džepove nego što su planirali.

 

 

Nika Prpić

 

Izvori:

http://www.buro247.hr/lifestyle/tehnologija/apple-predstavio-novi-macbook-pro-a-jedna-stvar-je-apsolutna-senzacija.html

http://www.theverge.com/2016/11/2/13490774/apple-macbook-pro-review-2016-13-inch-laptop

http://www.apple.com/macbook-pro/

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.