Apple proslavio 10. godišnjicu izdavanja prvog iPhone uređaja!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Apple je nedavno proslavio 10. godišnjicu predstavljanja svog prvog modela iPhonea. Tog 9. siječnja 2007. godine kreativni genije Applea, Steve Jobs, stao je na pozornicu u San Francisco na Appleovoj svjetskoj konferenciji i predstavio nešto bez čega danas ne možemo ni zamisliti svoj život.

iPhone 2G bio je predstavljen kao revolucionarni mobilni telefon koji sadrži iPod sa zaslonom na dodir te je idealan za internetsku komunikaciju. Vrlo brzo je prvi iPhone postavio temelje za sve ostale pametne telefone koji će uslijediti te predstavio platformu za razvijanje novih gadgeta kao što su iPad, Smart Watch i mnogi drugi. Predstavio je i svoju verziju aplikacija koje su danas postale neizostavan dio svačijeg života. Osim iznimnog tehnološkog doprinosa, zanimljivo je promatrati kako je pojava iPhonea tijekom godina imala toliki značaj da su današnji pametni telefoni dio svačije najveće intime i predmet bez kojega ne odlazimo ni do druge prostorije stana.

http://www.swayaminfotech.com/blog/wp-content/uploads/2011/02/iphone-2g.jpg

http://www.swayaminfotech.com/blog/wp-content/uploads/2011/02/iphone-2g.jpg

U sklopu proslave desete godišnjice izlaska prvog iPhonea, Apple je objavio i dokument na službenoj stranici u kojem podsjećaju čitatelje na njihovu ulogu u razvitku svijeta tehnologije, ali i psihološki efekt privrženosti svom Apple uređaju, što su postigli zahvaljujući svojem iznimno kvalitetnom marketingu. Jedan od čelnih ljudi u marketinškom timu Applea za ovu je priliku izjavio: ” Nevjerojatno je kako od prvog iPhone uređaja pa sve do današnjeg najnovijeg iPhonea 7 Plus nastavljamo održati zlatni standard prema kojemu se ocjenjuju i svi ostali pametni telefoni. Za mnoge od nas iPhone je postao jedan od najvažnijih dijelova naših života i u tome uživamo. ”

https://www.imore.com/sites/imore.com/files/styles/large_wm_brw/public/field/image/2014/10/iphone_6_history_stack_bottom.jpg

https://www.imore.com/sites/imore.com/files/styles/large_wm_brw/public/field/image/2014/10/iphone_6_history_stack_bottom.jpg

Prisjetimo se Apple već neko vrijeme uvjerljivo drži prvo mjesto na ljestvici najvrjednijih svjetskih kompanija, a upravo mu iPhone uređaj donosi 60% ukupne zarade. Premda su nakon Jobsove smrti kružile glasine kako Apple više neće biti onoliko uspješan te su i dalje česte kritike na račun kompanije kada izbace novi proizvod, izgleda da tržišta i kupaca ne manjka jer Apple nastavlja rušiti rekorde u zaradi. Preostaje nam samo sjediti i čekati kako bismo vidjeli koji će novi revolucionarni potez imati genijalci iz Applea.

 
Nika Prpić

 

Izvori:
http://www.apple.com/newsroom/2017/01/iphone-at-ten-the-revolution-continues.html

http://www.omizio.com/apple/iphone/apple-slavi-10-obljetnicu-od-predstavljanja-prvog-iphone-modela/

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.