Audrey Hepburn: Najljepša modna ikona 20. stoljeća, ali i današnjice

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Čak i 80 godina nakon njezinog postojanja, poznata glumica Audrey Hepburn sve ljubiteljice mode i filma iznova zadivljuje i ostavlja bez daha. Uz to što je često opisivana kao najljepša žena svih vremena, smatrana najboljom glumicom ikada te prepoznata kao najveća zvijezda Hollywooda, Audrey Hepburn je jedna od najzapamćenijih povijesnih ličnosti te je zaslužno proglašena najvećom modnom ikonom. Ona je slijedila svoje vizije te se nije zamarala tuđim mišljenjima i kritikama. Kreirala je trendove za kojima smo ludi i dan danas.

Pixabay

Film ”Breakfast at Tiffany’s” bio je samo jedan od pokretača njezine uspješne karijere, i modne i glumačke. Mnogi tvrde kako su određeni modni dodaci i komadi postali popularni upravo zahvaljujući ulozi koju je utjelovila u ovom filmskom klasiku. Vječni komadi koje smo zbog nje zavoljeli su: balerinke, baloneri, mala crna haljina, kostim šivan po mjeri, hlače s visokim strukom, biserna ogrlica, suknja punog kruga, kapri hlače, šešire, košulje i bijele majice s gumbima, sunčane naočale i crveni ruž. O značaju njezine pojave i popularnosti puno govori i činjenica da je 2000. godine čak i jedna vrsta tulipana nazvana po njoj.

 

Flickr

veliku je popularnost stekla u vrijeme kada su raskošne i privlačne plavuše Marilyn Monroe i Jayne Mansfield predstavljale sinonim za žensku ljepotu. Za razliku od njih, Audrey je sama stvarala svoj stil. Provokativno odijevanje, iako tipično za to doba, nije bilo prisutno u njezinom slučaju. Otmjenost, jednostavnost i elegancija najbolje opisuju nju i trendove koje je kreirala. Hubert de Givenchy, govoreći o Audrey, jednom prilikom je izjavio: ”Veoma pedantna, savršeno profesionalna, točno je znala što želi. Svu odjeću kreiranu za nju ona je nosila s nekim malim vlastitim detaljem, obogaćujući je tako višestruko. Unaprjeđivala je sve moje kreacije noseći ih s elegancijom, chicom i jednostavnošću.”
Vlatka Vidić

 
Poveznice:
http://www.vogue.com/article/audrey-hepburn-chicest-moments-on-film
http://www.elle.rs/lifestyle/elle-licnosti/6393-10-modnih-ikona-svih-vremena-zene-koje-su-kreirale-trendove.html
.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.