Automobilski dizajnerski klasici

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Dizajn automobila danas je značajniji nego ikada. Vrhunske tehnologije i nebrojene mogućnosti proizvodnje omogućile su dizajnerima da kreiraju karoserije zaista impresivnih formi. Iako je u prošlosti naglasak kod automobila prvenstveno bio na funkciji, povijest automobilizma nam je ipak podarila brojne dizajnerske forme. Danas, što tržište i pokazuje, kupci ipak više cijene formu od funkcije stoga dizajneri naporno rade ne bi li udovoljili zahtjevima kupaca. Slijedi lista pet najbolje dizajniranih automobila kroz automobilističku povijest.

  1. Porsche 911

Priča oko popularne ‘Jedanaestice’ započela je davne 1963. kada je njenu formu nacrtao unuk osnivača tvrtke Porsche, Ferdinand Alexander Porsche. Niska silueta, mišičav izgled, dugačak poklopac motora i kupeovska linija koja podsjeća na kapljicu vode, uz prednja okrugla svjetla zaštitni su znak ovog modela. Od 1963. do dan danas, forma automobila je ostala identična, a 911-ica je i dalje ostala jedan od najpopularnijih sportskih automobila na svijetu. Pssst, automobil se u originalu trebao zvati Porsche 901, no francuski Peugeot je zaštitio prava na sva imena s tri znamenke i nulom u sredini, stoga je od 901 nastao 911.

Izvor: Pinterest.com

  1. MINI

Iako je danas MINI malen i ekskluzivan dizajnerski automobil kojeg si ne može svatko priuštiti, u prošlosti je ideja marke MINI bila potpuno suprotna; napraviti malen, praktičan automobil kojeg si svatko može priuštiti. Kutijastu formu, kotače u samim rubovima karoserije, te okrugla svjetla i veliku kromiranu masku sprijeda nacrtao je Alec Issigonis davne 1959. i tako je rođen Morris Mini Minor/Austin Seven. Osam godina kasnije MINI je postao zaseban brend. Prva se generacija gotovo nepromijenjena proizvodila do 2000. godine. BMW je 1994. kupio marku i odlučio se na kompletnu reinkarnaciju tog britanskog autića. Tako je 2001. nastao moderan MINI kakvog danas poznajemo koji i dalje, na sreću, zrači retro izgledom svog pretka.

Izvor: Pinterest.com

  1. BMW Z8

U sredini ove liste smjestio se ovaj njemački roadster kojeg krase sva obilježja koja jedan roadster mora imati; vrlo mišičava i zaobljena, a ujedno i elegantna forma, dugačak poklopac motora, mjesta tek toliko da se smjesti dvoje ljudi, retro detalji, platneni krov te elegantan i nizak stražnji kraj. BMW Z8, kojemu je ovakav izgled podario Henrik Fisker, je model koji je svoju karijeru započeo 2000. godine i bio je svojevrstan remake kultnog modela 507 iz sredine 50.-tih godina. Baš kao i 507, Z8 je za ovu njemačku marku predstavljao vrhunac onoga što se može postići; snažan, brz i vrlo ekskluzivan automobil, ujedno i jedan od najskupljih BMW-a ikada. Ekskluzivnosti pridonosi i činjenica da je sklopljen u svega 5,703 komada što ga čini raritetnim, a njegova je današnja vrijednost veća nego na početku proizvodnje koja je trajala svega tri godine.

Izvor: Pinterest.com

  1. Jaguar E-type

Ova je britanska ‘mačka’ prema mišljenjima brojnih stručnjaka iz svijeta automobila jedan od najljepših, ako ne i najljepši automobil ikad proizveden. Predstavljen je 1961. godine na salonu automobila u Ženevi i na licu mjesta je kupio same hvalospjeve, pogotovo na račun dizajna. E-type je bio sportski automobil koji je mogao postići tada impresivnu brzinu od 150 milja, a opet bio je višestruko jeftiniji od drugih, jednako brzih modela. Beskrajno dugačak poklopac motora te elegantan i kratki stražnji dio uz dobro odmjerenu uporabu kromiranih detalja bila formula uspjeha ovog modela kojeg je stvorio Malcolm Sayer. E-type je bio dostupan u kupe i kabrio izvedbi, obje jednako atraktivne. Pssst; Enzo Ferrari, osnivač talijanskog brenda Ferrari prozvao ga je najljepšim automobilom na svijetu.

Izvor: Pinterest.com

  1. Land Rover Range Rover

Prvo mjesto pripalo je po mnogima najboljem luksuznom terencu svih vremena. Land Rover je upravo Range Roverom započeo klasu vozila koja su bila sposobna prolaziti kroz šumske puteve, blato i kamenje, a da se putnici osjećaju kao u svom dnevnom boravku. Range Rover je i dizajnom i samim konceptom istinski klasik. Pred publikom je predstavljen 1970. godine i odmah je oduševio dizajnom. Spen King, Gordon Bashford i David Bache zaslužni su za njegovu elegantnu kutijastu formu, dojam lebdećeg krova i prepoznatljivu bočnu siluetu s tri karakterne linije (linija krova, linija poklopca motora koja se proteže ispod linije prozora te donja linija automobila koja se prema stražnjem kraju uzdiže) i do danas ti elementi nisu promijenjeni te krase i posljednju generaciju ove britanske tvrđave na kotačima. Pssst; prva generacija Range Rovera bila je izložena u pariškom muzeju ‘Louvre’ kao izuzetan primjerak industrijskog dizajna.

Izvor: Pinterest.com

Vanja Hozmec

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.