BALMAINOVE BALERINE

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ljubitelji mode zaintrigirali su se kad je prošli mjesec objavljena suradnja francuske modne kuće Balmain s Pariškom operom. Na Instagramu je objavljeno kako će kreativni direktor Balmaina, Olivier Rousteing, dizajner poznat po seksepilnim večernjim haljinama, osmisliti kostime za pariški baletni ansambl. Nakon fotografija skica, nedavno smo napokon dobili pogled u kostime namijenjene za 22 plesača nove baletne predstave Pariške opere. Riječ je o baletu “Renaissance” za koji je zaslužan mladi koreograf Sébastien Bertraud.

Pixabay


Bertraud, čija je ambicija stvoriti klasični balet u spoju s današnjom stvarnošću, objasnio je svoj izbor dizajnera u intervjuu za WWD. „Za mene je Olivier osoba koja dijeli isti pristup inovacijama, eksperimentira dok istovremeno poštuje tradicionalne tehnike.”
Kostimi prate Rousteingove dizajne za Balmain pa su tako puni bisera, kristalnih ukrasa i srebrnih i zlatnih perlica koje ovaj put krase tajice i bodije, a ne haljine namijenjene crvenom tepihu. Tu su i poznate Rousteingove srebrne jakne koje ne zaobilaze niti jednu Balmain reviju. Nadahnuće je Rousteing nalazio u plesu, a inspiraciju je tražio i u ranim Balmainovim crtežima te je stvorio kostime koji kombiniraju elemente klasičnog svijeta plesa sa senzualnim i glamuroznim Balmainovim twistom.

Objavu dijeli BALMAIN (@balmain)


„Postoji samo nekoliko institucija koje toliko utjelovljuju suštinu francuske kulture i kreativnosti, a očigledno je dizajniranje za klasični ples bio novi izazov za mene i moj tim – ali to je ono s čim smo se doista voljeli suočiti,” izjavio je Rousteing. „Za nekoga tko je oduvijek bio fasciniran ljepotom i snagom plesa, ovaj je projekt bio užitak za rad, dajući mi jedinstvenu priliku za učenje i dijeljenje ideja s grupom nevjerojatno talentiranih umjetnika i obrtnika za koje mi se čini da ništa ne izgleda nemoguće.”


Moda i balet prirodni su plesni partneri – obje umjetničke forme vrte se oko načina na koje se ljudsko tijelo može kretati. Balmainova baletna suradnja nije prva takve vrste – dizajneri iz cijeloga svijeta imaju dugu povijest projektiranja za velike plesne kompanije. Ove su sezone za New York City Ballet korišteni kostimi velikih modnih imena kao što su Narcisco Rodriguez, Jason Wu, Rosie Assoulin i Dries Van Noten. Balmain je samo najnovija modna kuća koja se pridružila redovima legendarnih dizajnera koji stvaraju kostime za balet Pariške opere, uključujući Coco Chanel, Karla Lagerfelda, Christiana Lacroixa i Yves Saint Laurenta. Sada nam samo ostaje vidjeti kako će svi kristali i perle na balerinama sjajiti na pozornici kad se upale svjetla reflektora.

 

 

Nakić Martina

 
Poveznice:
Allure http://www.allure.com/story/balmain-paris-opera-costume-design
Dance magazine http://www.dancemagazine.com/see-the-balmain-costumes-for-paris-opera-ballet-in-motion-2436881551.html
Elle http://www.elle.com/fashion/news/a45862/balmains-paris-opera-ballet-costumes
WWD http://wwd.com/eye/lifestyle/balmain-designs-costumes-paris-opera-10887877/

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.