BARCELONA: ŠARENI GRAD UMJETNOSTI, DOBRE GLAZBE I PROVODA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Glavni grad španjolske pokrajine Katalunje, pravo je odredište za sve mlade željne dobre zabave i moderne umjetnosti. Kao najveća luka na Sredozemlju, smješten na pješčanim plažama i toplom suncu, idealan je za ljetne i proljetne izlete.

Prva nezaobilazna postaja svakom posjetu Barceloni, naravno je impresivna Gaudijeva kuća. Poznati katalonski arhitekt Antonio Gaudi poznat je po svom prepoznatljivom stilu i originalnim građevinama. Njegova djela u Barceloni zaštićena su UNESCO-m, a to su Casa Calvet, Parc Guell i Sagrada Familia.

Bazilika Svete obitelji (Sagrada Familia) ostala je nedovršeno Gaudijevo djelo, ali nikog ne ostavlja ravnodušnim. Slovi kao jedna je od najvećih bazilika na svijetu, a nezaobilazan je dio šireg centra Barcelone.

Najpoznatija ‘turistička’ ulica La Rambla vrvi šarenim štandovima, malim kafićima i restoranima. Na njoj lako je naći suvenir ili pojesti nešto po putu. Shopping je najbolje obaviti tamo gdje su brendovi od Guccija do Zare na svakom koraku. Naravno, jedan od najpoznatijih marki odjeće Zara izvorno je španjolski, a upravo najveći Zarin dućan nalazi se u Barceloni. Ogroman izbor robe i nešto povoljnije cijene nijednu šopingholičarku neće ostaviti hladnom!

Barcelona ima 4,5 km plaže, od kojih je najpoznatija Barceloneta. Barceloneta je pješčani raj dugačak preko kilometra. Preko dana ondje ćete uvijek zateći veselu ekipu koja se opušta na plaži, a navečer mlade kako se ‘zagrijavaju’ za izlazak,

Najpoznatija tri noćna kluba: Pascha, Opium i Schoko nalaze se na plaži Barceloneta. Za posjet jednom od njih uobičajeni su dugački redovi čekanja i skupe ulaznice kao i piće. Stotine turista i nešto manje domaćih svaku večer u tjednu tamo uživaju u čarima noćne zabave Španjolske.

Sangrija i tapasi idealna su kombinacija koju se može pronaći na svakom uglu. Sangrija je aromatizirano voćno vino koja je autentično španjolsko piće. Iako se većinom pije ‘crvena sangrija’, i bijela ima iznenađujuće svjež i slatkast okus. Tradicionalno španjolsko jelo

‘Paella’ također je vrhunski specijalitet koji se mora probati. Svojim okusom najviše podsjeća ponajviše na rižoto od morskih plodova, ali specifičnog ukusa.

Prekrasni vrtovi i parkovi širom su centra grada, a u njima ćete zateći stotine mladih kako bezbrižno uživaju u travi. Cijeli centar odlično je povezan gradskom podzemnom željeznicom, čije se karte mogu povoljno kupiti za cijeli tjedan.

Ovaj grad izvrstan je za studentska putovanja i odličan izbor u rano ili kasno proljeće dok tamo još ne vladaju previsoke temperature. Idealan je spoj doze visoke umjetnosti, plaže i koktela, noćnih izlazaka sa svjetskim DJ zvijezdama i bezbrižne šetnje po ogromnim parkovima Barcelone.

Maša Petranović

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.