Bellabeat – puno više od pametnog nakita

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Bellabeat je hrvatsko-slovenska tehnološka kompanija koja proizvodi pametan nakit – Leaf, uređaje koji prate razvoj trudnoće i nerođenog djeteta – Shell i pametne boce za vodu – Spring.

Pixabay: ilustracija

Ova kompanija s radom je započela 2013. godine kad su za proizvod BabyWatch, prethodnika Bellabeatova Shella, napravili crowdfunding kampanju na Indiegogou. Ta im je kampanja, uz početni kapital, donijela i interes jednog od najpoznatijih svjetskih poslovnih inkubatora – Y Combinatora. Kod njih su prošli mentorski program, promijenili ime u Bellabeat, nadogradili svoje proizvode i zainteresirali mnoge filmske i investicijske zvijezde. Cijeli ovaj projekt ostvarili su hrvatski matematičar Sandro Mur i slovenska umjetnica Urška Sršen.
Danas Bellabeat nudi svoje proizvode u preko 60 zemalja diljem svijeta te ima urede u Zagrebu, Kaliforniji i Kini. Bilježe stalan rast prodaje te se nadaju da će ovu godinu završiti s milijardom dolara tržišne vrijednosti. Prostor za dodatno razvijanje i rast Bellabeat vidi u umjetnoj inteligenciji. Trenutno su u procesu testiranja tehnologije nazvane Airi koja će poput virtualnog pomoćnika dijeliti savjete o zdravlju. U nastavku teksta upoznat ćete Bellabeatove proizvode.

Bellabeat Leaf
Ovaj pametan i atraktivan nakit može se nositi kao narukvica, ogrlica, broš ili privjesak. On prati vaše aktivnosti tijekom dana, ali i dok spavate, prati vaš reproduktivni sustav. Također jedna od opcija je da prati vašu razinu stresa no da bi koristili tu opciju morate ga nositi kao broš jer tako može pratiti vaše disanje. Sve podatke koje Leaf prikupi sinkroniziraju se s Bellabeat aplikacijom.

Objavu dijeli Bellabeat (@bellabeat)


Bellabeat Shell
Ovaj uređaj namijenjen je trudnicama da slušaju otkucaje srca svoje bebe te to snime na svoj pametni telefon. Pomoću ovog uređaja žene mogu puštati glazbu i brojati udarce svoje bebe, a nakon rođenja djeteta Shell se može koristiti kao smart baby monitor.

Objavu dijeli Bellabeat (@bellabeat)

Bellabeat Spring
Iako svi znamo da je voda vrlo važna za nas i naše tijelo, vrlo često se događa da je zaboravimo popiti. Spring boca je povezana s Bellabeat aplikacijom putem Bluetootha. Ona izračunava koliko dnevno pijete vode i podsjeća vas kada je vrijeme da popijete tekućinu. Od ostalih boca na tržištu se razlikuje po tome što izračunava koliko vam je potrebno tekućine na temelju vaših aktivnosti, mjesečnih ciklusa, osjetljivosti na stres, spavanja, ali i mnogih drugih faktora.

Objavu dijeli Bellabeat (@bellabeat)

Ivona Magdić

 
Poveznice:
https://webshop.bellabeat.com/

Hrvatski Bellabeat razvija Airi, umjetnu inteligenciju za vaše zdravlje

https://www.vecernji.hr/techsci/uredaj-hrvatske-tvrtke-bellabeat-hit-na-trzistu-prva-generacija-prodana-u-400000-primjeraka-1102180

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.