BEND KOJI PRENOSI POZITIVNU ENERGIJU: My Baby nastupili u Tvornici kulture

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

My Baby je zarazan bend zanimljivog imena. Kada ih prvi put čujete, shvatit ćete koliko su zanimljivi, a ako imate sreće da ih i vidite – oduševit ćete se energijom kojom ovi Nizozemci zrače.
U Zagrebu su po prvi puta nastupili prošle godine u Malom pogonu Tvornice kulture. Zatim su se predstavili na InMusicu, a prošle nedjelje ponovno su nastupili u Tvornici . Ovaj put su morali preći u Veliki pogon.

foto: www.facebook.com/MYBABY

foto: www.facebook.com/MYBABY

Brat i sestra, Joost van Dyck i Cato van Dyck 2012. godine udružili su snage s blues gitaristom Danielom Johnstonom. Tako je nastao My Baby. Njih troje na pozornici čine savršen balans i djeluju kao jedno. Dok pjevaju i sviraju očito je da uživaju. Mijenjaju instrumente i žanrove. Oni se zabavljaju, a i publika s njima.

Sviraju li rock, techno, blues ili što drugo, to nije sasvim jasno. Ovi glazbenici odlično miješaju stilove, a zvuk vokala koji stvara Cato ostavlja bez daha. My Baby spajaju tradicionalno i moderno, a na svojoj facebook stranici napisali su da sviraju „DELTA TRANCE LOUISIANA DUB INDIE FUNK“.

Što god svirali, njihovoj se glazbi prepuštaš, a dva sata koncerta prolaze kao pet minuta.

Publiku nije bilo briga što je nedjelja, pa je u jednom trenutku, nakon prvog bisa, Cato van Dyck upitala – Nedjelja je, a nitko ne želi ići kući? Wow!

Da im je Hrvatska draga na koncertu su naglasili nekoliko puta i sigurno će se opet vratiti. Njihov koncert tada nemojte propustiti. Ako vam se sviđa kako zvuče njihove pjesme, što ćete tek reći kada vidite njihov nastup uživo.

ALBUMI

Prvi album My Baby objavili su 2013. godine. “MY BABY Loves Voodoo“. Kada su 2014. nastupili na godine Eurosonic Noordeslag Festivalu u Nizozemskoj počeli su postajati sve poznatiji i izvan granica. Proputovali su svijet. Nastupali su od Japana i Novog Zelanda do SAD-a te su prošli cijelu Europu.

U ožujku su objavili i svoj drugi album „Shamanaid“ za koji su osvojili Edison Pop 2016.

foto: www.facebook.com/MYBABY

foto: www.facebook.com/MYBABY

Silvija Vuković

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.