Besplatan WiFi diljem Europe

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: pixabay.com

Tijela Europske Unije odlučila su svojim prijestolnicama osigurati preko tisuću novih hotspot lokacija. Proces uvođenja besplatnog interneta diljem glavnih gradova u Europskoj Uniji trebao bi biti završen do kraja 2020. godine.

Odluku su donijeli Europski parlament, Europsko vijeće i Europska komisija 30. svibnja u Bruxellesu. Ovaj će potez utjecati na neizmjeran broj stanovnika ali i turista mjesta u koja se WiFi hotspoti planiraju uvesti. Besplatan će WiFi tako biti omogućen u šest do osam tisuća općina u Europskoj Uniji. Takav bi pristup internetu trebao biti prije svega javan i svima besplatan.

Projekt će se provesti pod nazivom WiFi4EU, a iz komisije najavljuju kako je isti tek početak velikih promjena u poboljšanju pokrivenosti i povezanosti teritorija Europske Unije. Uključivanje u mrežu besplatnih bežičnih pristupnih točaka bit će potpomognuto sredstvima iz EU fondova u iznosu od čak 120 milijuna eura. Umrežit će se moći općine, knjižnice a i ostala javna tijela a procedura potrebna za uključenje bit će, kako najavljuju iz Komisije, jednostavna.

Pa iako se konstantno radi na proširenju mreže besplatnog interneta u primjerice Zagrebu, ovaj projekt na razini Europske Unije zasigurno će dodatno unaprijediti razinu povezanosti u Republici Hrvatskoj.

Jana Župančić

Izvor: Hina

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.