„Bicikliraj za epilepsiju“

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Treća po redu biciklijada naziva „Bicikliraj za epilepsiju“ održat će se ove nedjelje u Zagrebu. Od 11 sati započet će okupljanje na Europskom trgu, gdje će biti postavljen štand s promotivnim i edukacijskim materijalima, a u podne započinje sama biciklijada. Sudionici će biciklirati s ciljem izražavanja podrške osobama koje boluju od epilepsije.

https://cdn.pixabay.com/photo/2015/12/25/04/15/bicycle-rider-1107345_960_720.jpg

https://cdn.pixabay.com/photo/2015/12/25/04/15/bicycle-rider-1107345_960_720.jpg

U nedjelju se obilježava „Ljubičasti dan“, odnosno dan pružanja podrške i solidarnosti osobama s epilepsijom. Tradicija ljubičastog dana započela je u Kanadi 2008. godine, na inicijativu tada devetogodišnjakinje Cassidy Megan. Cassidy je imala želju pokazati ljudima da ju epilepsija ne razlikuje od drugih i time prevladati osjećaj nerazumijevanja i usamljenosti. Od tada do danas se stotinu zemalja uključilo u tu akciju.

Sudionici i posjetitelji bicikliranja će stoga biti potaknuti da odjenu ili ponesu nešto ljubičaste boje. Ako nemaju ništa u toj boji, organizatori će im dodijeliti ljubičaste ukrase, majice, narukvice, rekvizite i letke.

https://pixabay.com/p-311822/?no_redirect

https://pixabay.com/p-311822/?no_redirect

Povorka biciklista kretat će se od Europskog trga preko: Vlaške, Palmotićeve, Boškovićeve. Hebrangove ulice, trga maršala Tita, Masarykove ulice, Ulice Nikole Tesle, Zrinjevca, istočne strane trga Josipa Jurja Strossmayera, ulice Pavla Hatza, Draškovićeve, Šoštarićeve, trga Josipa Langa, Branjugove ulice, te ponovno do Vlaške i Europskog trga.

Jedan od glavnih organizatora događaja je Hrvatska udruga za epilepsiju. Udruga je osnovana 1997. godine, s ciljem unapređenja kvalitete života osoba s epilepsijom. Edukacija, poticanje druženja, izdavanje knjiga i brošura neke su od djelatnosti kojima se udruga za epilepsiju bavi. Njezini članovi mogu postati svi hrvatski građani koji žele doprinijeti ciljevima udruge.

Tijana Jakovljević

 

Izvori:

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/u-nedjelju-obucite-nesto-ljubicasto-i-bicikliranjem-dajte-podrsku-osobama-s-epilepsijom—470959.html

http://www.epilepsija.hr/http://www.prvi.hr/antenazagreb-zagreb/dogadanja-antena/bicikliraj-za-epilepsiju

http://magazin.hrt.hr/380206/bicikliraj-za-epilepsiju

https://biciklijade.com/detail/2268https://www.facebook.com/events/408903159485480/

http://www.epilepsija.hr/?page_id=4

http://x-ica.com/bicikliraj-za-epilepsiju/http://sindikatbiciklista.hr/svjetski-dan-epilepsije/

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.