Bilo kuda, internet svuda: Wi-Fi tenisice

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kad kopče na cipelama postanu nezanimljive, tada američka avionska kompanija Virgin America i kreativna agencija Eleven udružuju snage. Zajedno su osmislili koncept tenisica s ugrađenim Wi-Fi odašiljačem i malim video ekranom. Ideja na prvu možda zvuči suludom, ali jedan par takvih tenisica uistinu je napravljen i prodaje se putem dražbe na Ebay-u. Cijena mu je premašila 8000 američkih dolara, a sav zarađeni novac odlazi u humanitarne svrhe.

http://i.amz.mshcdn.com/6UiAicOKwMdofYmC_hpIOHJWgOY=/fit-in/1200x9600/https%3A%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2Fuploads%2Fcard%2Fimage%2F248023%2Fshe087ada.jpg

http://i.amz.mshcdn.com/6UiAicOKwMdofYmC_hpIOHJWgOY=/fit-in/1200×9600/https%3A%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2Fuploads%2Fcard%2Fimage%2F248023%2Fshe087ada.jpg

Talijanska koža i futuristički dizajn ipak nisu pripomogli da ovaj prototip „pametnog hoda“ bude moderan i oku privlačan. Naime, vrlo ružan dizajn odbija mnoge. Ono što će definitivno osvojiti sve ovisnike o pametnim telefonima jest činjenica da tenisice pružaju i mogućnost punjenja, kako mobitela tako i drugih uređaja s USB utorom. Svako punjenje traje otprilike 3 sata.

„Htjeli smo pokazati kvalitete Virgin Airlinesa na poseban način- kako bi naše mete uistinu obratile pažnju.“, izjavio je direktor kreative Mike McKay. Ideja o samom nastanku jednog ovakvog proizvoda potvrđuje kako je tehnologija postala treća, možda čak i najvažnija, ruka jednog civiliziranog čovjeka. Ipak, negdje bi trebalo podvući granicu. Je li to nešto što je zaista potrebno čovječanstvu kada u obzir uzmemo činjenicu da su punjači i ekrani danas mobilni? Ne samo mobilni, već jeftini i praktični za razliku od modernih Wi-Fi tenisica. Kako funkcioniraju i kako izgledaju možete pogledati u videu.

 

 

 

http://www.buro247.hr/images/lifestyle/tehnologija/wifitenisice03.jpg.pagespeed.ce.JHNHSqaQok.jpg

http://www.buro247.hr/images/lifestyle/tehnologija/wifitenisice03.jpg.pagespeed.ce.JHNHSqaQok.jpg

Predstavljaju li ove tenisice savršenu simbiozu tehnološke i modne industrije i koji je sljedeći sličan proizvod koji možemo očekivati? Potaknuti brojnim iznenađenjima, očekujemo više, ali i čudnije. Virtualno-realnim korakom ka budućnosti.

 

Gordana Galzina

 

 

 

Izvori:
http://www.newseveryday.com/articles/50186/20161021/update-virgin-america-first-class-shoe-next-generation-sneakers.htm
http://mashable.com/2016/10/15/virgin-america-first-class-sneakers/#WKAf7gCYqmqU
http://www.buro247.hr/lifestyle/vijesti/futuristicke-tenisice-koje-u-sebi-imaju-wi-fi-i-video-ekran.html

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.