BLINDSPOT (ŠIFRA ZLOČINA) – više od same krimi-serije

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kriminalističke serije sve su popularnije! Očigledno ima nešto neodoljivo u zagonetkama i nerješivim zločinima koje nam one pružaju u 60ak minuta gledanja. Stoga, čini mi se da svaka produkcijska kuća traži “ono nešto” čime će osigurati gledanost i pozitivne kritike svoje krimi-serije. A, djelići “onoga nečega” nalaze se u seriji Blindspot.

foto: www.nbc.com

foto: www.nbc.com

Blindspot, ili, našim spretnim prijevodom, “Šifra zločina”, nova je serija koja se kod nas premijerno prikazuje na DomiTV u večernjim satima. Ova NBC-ova nagrađivana uspješnica, više je od same kriminalističke serije. Ima elemente SciFi-a, karizmatične likove, bezbroj neobjašnjivih misterija i potragu za istinom. A sve započinje u pilot seriji (slijedi nekoliko spoilera!).

New York. Na Times Squareu, policajac pronalazi ostavljenu torbu sa ceduljicom “Call the FBI!”. Nakon dolaska specijalaca, iz torbe se izvlači naga žena (Jaimie Alexandar) prekrivena tetovažama. Stručni FBI tim, ne otkriva nikakve podatke o nepoznatoj ženi. Tkz. “Jane Doe” pati od amnezije uzrokovane kemijskim sredstvima (ime je teško za izgovoriti, ali zvuči uvjerljivo i znanstveno). Nije svjesna tko je, niti što se događa, a jedini trag je istetovirano ime FBI agenta Kurt Wellera (Sullivan Stapleton) na njenim leđima. Neprepoznajući ženu, agent Weller okuplja raznolik tim agenata i znanstvenika koji će mu pomoći otkriti tko je Jane. Ubrzo, otkrivaju da je svaka tetovaža, trag koji će ih odvesti do novog zločina. Osim ovih misterija, pilot epizoda otvara već neka predvidljiva pitanja o identitetu same J. Doe (poznavanje borilačkih vještina, rukovanje oružjem…), ali i moguću upletenost stožera FBI u nizu kompromitirajućih slučajeva.

foto: www.domatv.dnevnik.hr

foto: www.domatv.dnevnik.hr

Iako možda sadrži predvidljive dijelove koje je lako uočiti već nakon gledanja pilota, “Šifra zločina” ima za svakog gledatelja po nešto. Možda, neke privuče kemija između glavnih glumaca, ili zanimljivi likovi… Svih 60 minuta gledanja zaintrigirat će svakoga i stvoriti neke nove interesantne zagonetke. Zbog toga ćete s nestrpljenjem očekivati drugu epizodu. Naravno, ostaje pitanje hoće li se napetost i intriga zadržati kroz sve epizode i koji će misterij privući najviše pažnje.

Antonia Baković

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.