BOA slavi 35 godina u Tvornici

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ovu subotu, 25.ožujka, BOA obilježava 35 godina od izlaska legendarnih prvih albuma “Boa” i “Ritam strasti” u Tvornici Kulture. Glavninu koncerta činit će hitovi s prva dva studijska albuma, među kojima su „Jer ljubav je“, „Milion,“, “Sela gore” i „Ljudožder“ koji je nedavno dobio svoju novu verziju. Koncert zasigurno neće proći bez najpoznatijih hitova poput “Takov lijepa” “Svi tvoji poljupci” i ”Za vezu je potrebno dvoje”.

Grupa je nastala 1979.godine na temeljima koje su postavili velikani poput Genesis, David Bowie, Roxie Music, King Crimson, Yes i ostalih. Međutim, većina fanova kao i članovi benda predvođeni Mladenom Puljizom i Slavkom Remenarićem kao godinu svog diskografskog početka smatra 1982. kada je objavljen album “Ritam strasti”. Polovicu albuma čine ljubavne pjesme dok ostatak čine individualne opsesije i razmišljanja mladih intelektualaca od kojih je najupečatljivija pjesma “Moj put”, najlaganiji dio albuma. Nakon serije početnih nastupa i debi albuma „Boa“ osvojili su naklonost publike i kritike, a 1982. osvajaju naslov najprespektivnije grupe prema glasovanju objavljenom u glazbenom časopisu Đuboks.

“Usudio bih se reći da je ovo do sad najbolja verzija BOE koja zvuči bolje nego ikad. Također, mislim da je Tvornica kulture idealno mjesto za nas. Kad sam zadnji put tamo nastupao, osjetio sam duh Kulušića“, rekao je frontmen Mladen Puljiz. Kroz bend su prošli Igor Šoštarić, Damir Košpić, Paolo Sfeci, Gojko Tomljanović, Ivana Ranilović Vanna, Franciska G., Kruno Brezak, Zvonimir Dusper, Mladen Malek i Darko Braje. Već spomenuti Mladen Puljiz i Slavko Remenarić te Zvonimir Bučević Buć stalni su članovi.

Koncert počinje u 22 sata, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni Tvornice kulture te na svim prodajnim mjestima u sustavu Entrio, kao i na pripadajućoj web stranici. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 60, a na dan koncerta 80 kuna.

Doris Miloščić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.