Borba protiv noćne more zvane siječanj

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Siječanj je zasigurno najdepresivniji mjesec u godini. Nakon blagdanske idile, vraćamo se u realnost. Miču se lampice, vraća se gradsko sivilo, a ekstremna je hladnoća i one najhrabrije zatvorila u četiri zida. Uz sve to, gripa je na vrhuncu, a brojne obveze koje su bile poput zaboravljene hrpe papira na stolu, sada zahtijevaju realizaciju. Kako se pokrenuti?

https://img.buzzfeed.com/buzzfeed-static/static/enhanced/terminal01/2011/6/22/13/enhanced-buzz-17450-1308765194-23.jpg

https://img.buzzfeed.com/buzzfeed-static/static/enhanced/terminal01/2011/6/22/13/enhanced-buzz-17450-1308765194-23.jpg

1. Držite se planova
Još nije kasno isplanirati prvi mjesec. Ciljevi su najbolje vidljivi kada su zapisani. U tome vam može pomoći zanimljiv planer ili rokovnik koji će vas inspirirati. Stoga, budite maštoviti i promatrajte zadane rokove kao izazov.
2. Budite se ranije i vježbajte
Iako nema ništa ljepše od jutarnjeg ljenčarenja kada za to imamo priliku, rano buđenje uz omiljenu šalicu kave i glazbu sigurno je bolji početak produktivnog dana. S vremenom će prijeći u naviku, kao i vježbanje. Jednostavne aktivnosti, poput pola sata šetnje ili laganog trčanja, pokazat će rezultate. Uključite se u tjelesnu aktivnost koja vas zanima. Osim osobnog interesa, dodatno će vas motivirati ljudi oko vas koji kontinuirano vježbaju. Pilates, zumba, boks ili sve od navedenog, izbor je na vama. Osim što umanjuje stres i loše raspoloženje, vježbanje poboljšava koncentraciju i pamćenje.

3. Idite u shopping ili kino
Na sezonsko sniženje nitko ne ostaje ravnodušan. Sad je idealna prilika za kupnju sitnice koju ste dugo vremena željeli. Kako bi vrijeme prošlo u zabavi, pozovite prijatelje i idite u kino. Čak i ako niste ljubitelj romantike i mjuzikla, gledajte La La Land.

4. Napravite nešto novo
Kako bi dodatno razbili monotoniju, učinite nešto što ste dugo vremena željeli. Učite novi jezik, pokušajte svirati neki instrument, idite na spoj na slijepo, plešite – iako imate dvije lijeve noge, osramotite se na karaokama… Siječanj je okrutan i ponekad se s njim teško nositi, ali nas, isto tako, potiče na pozitivne promjene. Sretno!

 

Emina Prljača

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.