Boris Jokić ipak radi na reformi obrazovanja?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Bivši voditelj Kurikularne reforme, Boris Jokić, potvrdio je kako je ponovno spreman na suradnju. “Osobno mislim da ne treba ovu reformu odbaciti, na tim dokumentima treba još raditi, oni nisu savršeni. Ako je potrebno doraditi i zajednički raditi mi smo oduvijek bili otvoreni za to”, rekao je Jokić.

Foto: vecernji.hr

Foto: vecernji.hr

Iako je već jednom napustio ekspertnu skupinu, sada bi ugledni znanstvenik s Instituta za društvena istraživanja s diplomom Cambridgea mogao završiti ono što je započeo. Hrvatska reformu obrazovanja čeka već dugi niz godina, još od davne 1990. Tada je prva, a i zadnja reforma započela, a potom naprasno zaustavljena. Otad Republika Hrvatska čeka novi, kvalitetniji sustav obrazovanja. Jedina država u Europa koja u posljednjih 25 godina nije provela nijednu reformu školstva – Hrvatska. No, sada se konačno rodila ideja da bi svi stručnjaci, čak i oponenti kurikularne reforme, mogli raditi zajedno. S time se slažu i stručnjaci koji su sudjelovali u izradi neslavno propale reforme 1990. godine. Ističu kako je previše je novca i vremena potrošeno te da netko mora biti glas razuma. Među njima je Dragutin Rosandić, koji je sudjelovao u prvoj reformi školstva. Skupina će svoj prijedlog o zajedničkom radu na reformi iznijeti i premijeru Andreju Plenkoviću te resornom ministarstvu. Plenković je naveo kako će ova reforma biti vrlo važna u radu njegove Vlade te da ona mora biti napravljena na pluralistički način uz pomoć HAZU.

Podsjetimo, Boris Jokić je 2005. godine doktorirao na Cambridgeu s temom ‘Znanost i religija u hrvatskom osnovnoškolskom obrazovanju: Stavovi i perspektive učenika’. Uz to, autor je niza znanstvenih i stručnih radova upravo na temu obrazovanja, od područja upisa na fakultete do navika, motivacije i uspjeha hrvatskih osnovnoškolaca.

Ivana Kopčić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.