Božićni koncerti i predstave u Zagrebu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Adventsko razdoblje i blagdanska atmosfera već su u punom mahu, pa su se u tome duhu počeli održavati i razni koncerti i predstave. Izdvojili smo kulturna događanja u Zagrebu koja šire božićnu čaroliju i ugođaj te upotpunjuju osjećaj zadovoljstva i sreće u ovome razdoblju kada bi svi trebali biti opušteni i veseli.

 

Ususret Božiću – Božićni koncert Kazališta Komedija

Solisti, zbor i orkestar poznatog zagrebačkog kazališta Komedija ove su godine pripremili odličan koncert koji će svakog posjetitelja oduševiti što zbog same izvedbe, što zbog ostvarenog ugođaja i doživljaja. Na repertoaru se nalaze najpoznatije i najljepše božićne pjesme, a izvode ih Zorica Antonić, Sandra Bagarić, Jasna Bilušić, Jasna Palić Picukarić, Danijela Pintarić, Renata Sabljak, Vanda Winter, Ervin Baučić, Đani Stipaničev te kazališni zbor. Dirigent orkestra je Dinko Appelt.

foto: www.zenskikutak.hr

foto: www.zenskikutak.hr

Filharmonijski bal – Koncertna dvorana Lisinski

Dirigent Leopold Hager, sopranistica Lidija Horvat Dunjko te tenor Miljenko Đuran nikoga svojim stasom, glasom i umijećem neće ostaviti ravnodušnog. Zagrebačka filharmonija koja potpisuje ovo događanje pobrinula se da svi uživaju u novogodišnjim melodijama koje uključuju arije, polke i valcere. Budući da se bal odražava 30. prosinca u Koncertnoj dvorani Lisinski, gotovo neposredno prije ulaska u 2017. godinu, ovo je idealna prilika da staru godinu u potpunosti zaokružite jednim ovakvim kulturnim zbivanjem.

foto: www.lisinski.hr

foto: www.lisinski.hr

Orašar – Hrvatsko narodno kazalište

Iako su ulaznice za prosinac već odavno rasprodane, još nije kasno da ih pokušate kupiti za siječanj ili da na dan predstave provjerite je li netko otkazao svoj dolazak. Orašar je najpoznatiji i najposjećeniji balet upravo zbog čarobne atmosfere i magične izvedbe. Ovu zimsku pričaju rado gledaju sve generacije. Radnja se temelji na dogodovštinama i maštovitim avanturama koje zajedno proživljavaju djevojčica Klara i drveni orašar. Spoj glazbe i plesa, čarolije i magije te vrsnog baleta i odlične atmosfere svakog će posjetitelja ostaviti zatečenim.

foto: www.journal.hr

foto: www.journal.hr

Vlatka Vidić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.