BRITANSKi VOGUE DOBIO NOVOG UREDNIKA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Edward Enninful novi je urednik britanskog izdanja modnog magazina Vogue. Enninful će na čelnom mjestu britanskog Voguea presjedati od početka kolovoza, a nasljeđuje Alexandru Shulman, urednicu koja je na tom mjestu provela 25 godina.

https://www.google.hr/search?as_st=y&tbm=isch&hl=hr&as_q=VOGUE&as_epq=&as_oq=&as_eq=&cr=&as_sitesearch=&safe=images&tbs=sur:f#imgrc=3tbcsR0z5Tv7bM:

https://www.google.hr/search?as_st=y&tbm=isch&hl=hr&as_q=VOGUE&as_epq=&as_oq=&as_eq=&cr=&as_sitesearch=&safe=images&tbs=sur:f#imgrc=3tbcsR0z5Tv7bM:

Zbog novog angažmana Enninful će napustiti svoju poziciju glavnog modnog i kreativnog urednika magazina W na kojoj je prisutan od 2011. godine. Nakon višemjesečnog spekuliranja oko nasljednika Alexandre Shulman, ovu veliku vijest objavio je Jonathan Newhouse, predsjednik Condé Nasta International. On je za medije izjavio kako je Edward Enninful vrlo utjecajna osoba u svijetu mode, Hollywooda i glazbe te kako je na osnovi talenta i iskustva iznimno spreman preuzeti odgovornost glavnog urednika britanskog Voguea. To je zaista istina, budući da je Enninful u modi prisutan od svojih tinejdžerskih dana kad je kao šesnaestogodišnjak započeo karijeru modela u Londonu. Ubrzo nakon toga počeo je raditi u modnim časopisima, a sa samo 18 godina postao je modni urednik magazina i-D čime je postao i najmlađi urednik nekog internacionalnog izdanja.


Njegov talent i rad prepoznati su diljem svijeta pa je tako često surađivao i s talijanskim i američkim Vogueom, a radio je i kao modni savjetnik i stilist za brojne modne kuće. Poznat je po predivnim, bezvremenskim editorijalima, ali i kontroverznim temama koje pokriva. Koliko je značajan i prepoznat govori i činjenica da ga je britanska kraljica prošlog listopada odlikovala titulom OBE – Officer of the Most Excellent Order of the British Empire.
Postavljanje Edwarda Enninfula na mjesto glavnog urednika sigurno će donijeti novosti i svježinu u britansko izdanje Voguea kojemu će ovo biti jedanaesti urednik. Enninful je vrlo poznat po zalaganju za rasnu raznovrsnost pa se čini da će dio modnog svijeta napokon ravnopravno zastupati sve rase i kulture. Njegov rad i nove editoriale sigurno će biti zanimljivo pratiti.

 
Nakić Martina

 

 
Izvori:
https://www.theguardian.com/fashion/2017/apr/10/british-vogue-what-we-can-expect-from-edward-enninful-as-editor
http://www.vogue.co.uk/article/edward-enninful-vogue-announces-alexandra-shulman-successor-new-editor

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.