Budi faca i ti: Veliko studentsko darivanje krvi

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Photo: quirinusportal.com

Photo: quirinusportal.com

Udruga studenata grada Splita, 5.put za redom organizira veliko studentsko davanje krvi. U prostorijama Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu 8. prosinca održat će se najveća humanitarna akcija ovog karaktera u Hrvatskoj. Blagdanski duh osjeća se svuda oko nas- u našim domovima, na ulicama i diljem zemlje, stoga je ovo idealna prilika za učiniti plemenito i humanitarno djelo. Projekt je započeo 2011. godine kada je broj donacija bio oko 80-90, no danas iz organizacije očekuju odaziv od preko 150 donacija. Kako bi proširili inicijativu osnivači su akciju promovirali na društvenim mrežama gdje je veliki broj studenata potvrdio svoj dolazak.

Da akcija bude što uspješnija pomoći će veliki broj volontera, te tim liječnika i medicinskog osoblja iz Petrove bolnice u Zagrebu. Potaknuti velikim odazivom studenata na akciju, pitali smo studenticu Ekonomskog fakulteta Mateu, o njezinim motivima davanja krvi. „ Osnovni razlog je sreća i zadovoljstvo nakon što učiniš dobro djelo, a pogotovo u vrijeme blagdana kada je taj osjećaj još jači. Naravno i pomoć onima kojima je to potrebno. „ Udruga studenata grada Splita i u budućnosti planira nastaviti ovu humanitarnu akciju i upućuju poziv svim sadašnjim studentima i onima koji će to tek postati, da budu odvažni i učine dobro djelo.

Na događaju će sudjelovati brojni članovi različitih studentskih udruga koji godinama podržavaju ovaj oblik humanitarnog rada. Svi davatelji dobiti će kupon kojim ostvaraju pravo na besplatan ručak u restoranu Studentskog centra. Ponosni smo što naše kolege opet pokazuju veliku dozu plemenitosti i što je ovaj projekt zaživio u punom sjaju. Također, studentske udruge iz susjednih država poput Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije prepoznale su važnost ovakvih događanja stoga je lijepo vidjeti kako se i Hrvatska može pohvaliti uspješnom organizacijom i rezultatima.

Ova akcija traje kratko, ali nekome može spasiti život. Ohrabrite se i dođite u četvrtak u Studentski Centar!

Ela Roso

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.