ČAROBNI DORUČAK DOKTORA OZA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
vrana.hr

vrana.hr

Bliži se ljeto i sezona kupaćih kostima, kao i svake godine u ovo doba, na svim portalima aktualni su članci o dijetama i mršavljenju. Mediji nas sa svih strana bombardiraju brzim dijetama za što bolje i brže smanjenje tjelesnog obujma, a doktori i fitness stručnjaci burno reagiraju na takve savjete, zbog njihovog lošeg dugotrajnog učinka na ljudsko tijelo. Jedan je od svakako najkorisnijih savjeta onaj o zdravim navikama. Navike koje steknemo mijenjaju nas dugoročno. Nutricionisti često ističu važnost redovitog i zdravog doručka.

Najpoznatiji TV doktor na svijetu dr. Mehmet C. Oz godinama u Americi vodi talk show u kojemu ljudima daje korisne savjete i pomaže stvoriti zdrave navike. Izdao je brojne knjige o zdravoj prehrani u kojima ljudima preporuča jednostavne i hranjive recepte. Jedan od recepata svakako vrijednih pripreme jest onaj za „čarobni doručak“. Radi se o doručku od voća, mekinja i lanenog ulja.

zena.hr

zena.hr

Za pripremu čarobnog doručka potrebni su sljedeći sastojci: pola velike zrele banane nasjeckane na komadiće ( ako ne volite bananu, može neko drugo voće po izboru), 1/3 šalice sojinih bjelančevina, pola žlice lanenog ulja, ¼ šalice smrznutih borovnica, pola žlice jabučnog koncentrata soka ili meda, jedna žličica mekinja i 200 ml vode.

Sastojke je potrebno pomiješati u posudi i zdrobiti štapnim mikserom. Po želji se može dodati leda ili vitamina u prahu, a smjesa se miksa dok ne bude potpuno glatka. Dobivena količina dovoljna je za dva obroka, a svaki od njih sadrži 136 kalorija. „Čarobni doručak“ odlična je ideja kako zdravo započeti  jutro i imati energije za cijeli dan.

Iva Cota

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.