Cash&Carry

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript


Već trinaestu godinu za redom Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu otvorila je svoja vrata zainteresiranoj javnosti. Novost ove godine bilo je predstavljanje projekta „Zidić“. Riječ je o vanjskoj street art galeriji koja je nastala na inicijativu Marka Dajaka u suradnji s profesoricom Ines Krasić. Projekt „Zidić“ nastao je s ciljem da se ulična umjetnost približi studentima Akademije. Studenti bi na ovaj način trebali naučiti više o samoj uličnoj umjetnosti, grafitima i grafitnim tehnikama. Prvi koji je imao priliku oslikati Zidić je umjetnik Chaz 186. Za nastanak grafita bila su mu potrebna dva dana opuštenog rada. Poanta je da svaka dva do tri mjeseca novi umjetnik dobije priliku oslikati Zidić.

Cilj je progurati taj Zidić narednih godinu dana, pozvati umjetnike i ići tom nekom vodiljom koju smo zamislili. Kasnije se možda namjeravamo širiti na veliki zid, na veće murale, ljude iz vana.. Ciljamo visoko.

, rekao nam je Marko Dajak.

Na Danima otvorenih vrata održane su i brojne radionice. Kako umjetnost nije samo za odrasle dokazala su i brojna djeca koja su sudjelovala na slikarskoj i kiparskoj radionici. Posebno zanimljiva radionica bila je i ona pod nazivom „Slikarstvo na malo drugačiji način“. Nju je vodio student koji slika ustima.

Cash & Carry je kulturno-likovna manifestacija s humanitarnim karakterom koja se svake godine održava na Nastavničkom odsjeku ALU. Uz podršku mentora i profesora, organiziraju je studenti treće godine preddiplomskog studija likovne kulture. Naziv ove manifestacije proizlazi iz slogana jedne trgovine, a poanta je kupiti i odnijeti djela. Zahvaljujući ovoj manifestaciji posjetitelji mogu kroz direktan razgovor upoznati najmlađu generaciju umjetnika, mogu čuti njihovo mišljenje te gledati kako pojedini radovi nastaju. Tako se mladi umjetnici povezuju s publikom.

Ono što mi se zapravo čini najbitnije u cijeloj priči jest da masa studenata vrlo sistematski i vrlo dobro prodaje svoje radove. Malo sam provjerio cijene i imam dojam da ovo sve skupa vrlo lijepo funkcionira.

, rekao je profesor na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, Stanislav Marijanović.

Arijana Tkalčec

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.