Činčile su zakon!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kampanja pod nazivom „Činčile su zakon“ okupila je u subotu, 16. travnja, na zagrebačkom Cvjetnom trgu brojne poznate osobe, prijatelje životinja i ostale zainteresirane. 13015471_1130393610350177_47846460348916079_n cincilesuzakonIzmeđu 11 i 13 sati, građani su se mogli fotografirati s rekvizitima u foto kabini s gradonačelnikom Milanom Bandićem i poznatim licima koja su predvodili Bojan Jambrošić, Dalibor Petko, Dino Jelušić, Ibrica Jusić, Lea Dekleva i brojni drugi. Sudionici se zalažu za spas činčila, odnosno za zabranu uzgoja životinja zbog krzna te općenito za poboljšanje Zakona o zaštiti životinja. Goran Višnjić, Vanna, Ivica Kostelić, Luka Nižetić i Iva Šulentić ambasadori su kampanje i može ih se vidjeti na plakatima diljem zemlje, a isto tako i u videima snimljenima za ovu prigodu.

Kampanja je pokrenuta u suradnji udruge Prijatelja životinja i PR agencije Drimia. Oni koji su propustili aktivno podržati kampanju u subotu, ako žele mogu to napraviti potpisivanjem peticije na web stranici Prijatelja životinja ili promjenom fotografije na Facebook profilu putem aplikacije Twibbon. Također se može pogledati i video „Činčile su zakon“ koji je dostupan na YouTube kanalu Prijatelja životinja.

Sam naziv „Činčile su zakon“ je namjerno dvosmislen, odnosno radi se o igri riječima kojom su inicijatori kampanje željeli ukazati na to kako su činčile super, ali i na to da su zaštićene zakonom, što bi trebalo tako i ostati. Naime, nakon 9 godina prijelaznog razdoblja Zakonu iz 2007. godine prijeti ukidanje, tj. unazađivanje i izuzimanje činčila iz zabrane uzgoja životinja radi krzna. Umjesto takvog koraka unatrag, ova se izmjena Zakona može iskoristiti za poboljšanje zakonskih odredbi, primjerice zabranom ubijanja pasa u skloništima, koja još uvijek nije na snazi.

Tijana Jakovljević

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.