Čitam 100 na sat

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Knjižnice grada Zagreba i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i ove godine organiziraju manifestaciju pod nazivom Mjesec hrvatske knjige. Događaj je to koji, tradicionalno iz godine u godinu, promiče čitanje kao društvenu vrijednost te knjigu kao kulturno dobro. Mjesec hrvatske knjige 2016. godine, pod motom ˝čitam 100 na sat˝, trajat će od 15. listopada do 15. studenog. Program svečanog otvorenja održao se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku gdje su govore održali ravnatelj gradske knjižnice Vilijam Lakić, gradonačelnik grada Šibenika Željko Burić, predsjednica događaja Davorka Bastić te ministar kulture i župan Šibensko-kninske županije.

www.kgz.hr

Najviše se posjetitelja očekuje na čitateljskom maratonu 21. listopada u Zagrebu. Dan je to kada će se čitati u školama, vrtićima, gradskom prijevozu, knjižnicama, ulicama, domovima umirovljenika itd., a čitati mogu svi zainteresirani. Osim toga, kako bi se potaknulo čitanje kod onih najmanjih, svi će polaznici prvih razreda osnovnih škola dobiti besplatno učlanjenje u Knjižnice grada Zagreba.

www.abcknjiga.com

www.abcknjiga.com

Osim čitateljskog maratona, svi se mogu okušati i u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja. Kviz je to koji se tradicionalno provodi u sklopu ove manifestacije, a organizatori kviza su Knjižnice grada Zagreba – Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice s Mediatekom. Za sudjelovanje u kvizu potrebno je pročitati Krugove na vodi Snježane Babić Višnjić, Ljeto za pamćenje Mire Gavrana i Bio sam pas i opet sam Nene Lončar. Online kviz dostupan je na linku, a svečanost javnog izvlačenja pobjednika i dodjele nagrada održat će se 15. studenog u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice s početkom u 12 sati.

U sklopu manifestacije održat će se i okrugli stol o poticanju čitanja te Dan hrvatskih knjižnica koji će brojne knjižnice prigodnim programima obilježiti 11. studenog. Osim prigodnog programa, izvršit će se i dodjela priznanja za knjižnicu godine koju ove godine odnosi Hrvatska knjižnica za slijepe.

Nemojte dopustiti da ovaj događaj prođe bez vašeg prisustva. Raspored događanja vezanih uz ovu manifestaciju dostupan je na poveznici. Zato svi uzmite knjige u ruke i obilježite mjesec hrvatske knjige.

 

Alen Šalić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.